Självförtroende

Jag har funderat lite kring det här med självkänsla och självförtroende. Idag känns det som naturligt att se ner på sig själv, både utseende och sin förmåga. Framför allt hos kvinnor så gäller det att varje dag hitta något nytt på sin kropp att jämra sig över och önska vore större/mindre.
Och självklart är det så att ingen är perfekt, varken man eller kvinna. Men alla är vi speciella, skapta med kärlek och omsorg.
För varje dag är jag tacksam att min kropp fungerar och att den orkar med allt jag utsätter den för. Jag tränar för att känna mig stark och för att få kroppen att bli så bra förberedd som det bara går. Man vet aldrig vad man kan råka ut för men har man en god hälsa så har man ett bra försprång. Så just därför utmanar jag min kropp att springa lite snabbare eller att ta tio kilo extra i gymmet. Och när jag klarar det då blir jag tacksam. Tacksam mot kroppen för att den samarbetar med mig.
Och då känner jag mig vacker. Visst kan jag känna mig vacker när jag klätt upp mig, sminkat mig och gjort mig fin. Men allra vackrast känner jag mig när jag fått använda min kropp fysiskt och vet att den klarar det. Min kropp är fantastisk och din också! Det handlar inte om utseende, det handlar om en känsla. Självkänsla.
Jag är absolut inte perfekt, jag är något ännu bättre än så. Jag är unik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0