Smoothie

med smak av blåbär och björnbär. Mums!

Effektiv kväll

Klockan är kvart i åtta och jag har en halv föreläsningar kvar att skriva av, tänkte försöka göra en smoothie och laga korv stroganoff, har en pärm med information att läsa igenom och sen hade jag gärna velat hinna med att titta på top model som börjar om en kvart. Det får bli en effektiv kväll.

Måndag

Det är måndag eftermiddag. Jag har varit och handlat imorse och fullt kylen med massa frukt och grönt, och i frysen ligger bär som väntar på att bli smoothies. Nyss kom jag hem från jobbet, två timmar avverkade som gick snabbt. Nu tänkte jag laga lite middag för att äta innan jag ska träna senare ikväll. Däremellan tänkte jag klämma in lite plugg, kanske läsa lite i någon bok. Och sen ikväll efter träningen måste jag försöka plöja igenom en pärm med massa information om biblioteket, den ska lämnas redan på onsdag och imorgon har jag absolut ingen tid för någonting mer än vad som står på schemat!

Färdig

Har äntligen skrivit av föreläsningarna i LCA. Det slutade i nästan halva blocket fullt av anteckningar. Nästa steg är att läsa igenom det jag skrivit och se hur mycket jag förstår. Jag har goda förhoppningar.
Alldeles strax ska jag gå över till Gyltene och titta på tv och äta blåbärspaj. Mums! Det blir inte så många fler knop än så ikväll, men det tycker jag är okej. På söndagar ska man inte anstränga sig för mycket.
Om man tittar på min nästa vecka så får jag nästan panik när jag ser allt jag ska göra. Jobb flera dagar i veckan, träna några gånger, skola tre dagar plus massa arbete med projekten, öva med musikkåren vid två tillfällen och sen en annan lite hemlig sak. Om jag har tur så blir det även en fika med finaste Emelie, det är kärlek! Hon är en riktigt härlig tjej som ger ett stort leende till mitt liv, tack!

En lördag

Sitter nyduschad vid mitt köksbord och känner mig fräsh och pigg, redo för en lördag. Lillebror sitter i soffan och tittar på en film som jag tror heter något i stil med "Älskling jag förstorade barnen", uppföljaren till "Älskling jag krympte barnen". Jag kommer ihåg när man såg dom, då tyckte man att dom var bra. Nu tycker man mest att dom är gamla (vad är inte jag då??).

Om en stund ska vi ta oss in till stan där mamma och pappa väntar för en liten shoppingtur innan vi ska tillbaka till mig och fika lite. Har det riktigt fint i lägenheten.
Ikväll blir det lite fest hos Linda, jag har en flaska mousserande för att fira min tenta som gick så bra. Ska njuta ordentligt och bara göra precis vad jag vill! Ska absolut inte tänka på nästa vecka och hur pressat mitt schema är. Haha bra att skriva vad jag inte ska tänka på. Ja ja, nu ska jag försöka bestämma vad jag ska ha på mig ikväll så jag får med mig det till Varberg.
Kärlek!

Bak och städdag

Har tre plåtar med citronhjul som väntar på att ugnen ska bli varm. Ska bjuda på fika imorgon när familjen kommer hit. Så därför har jag även städat ordentligt så här är (nästan) skinande rent.
Ikväll kommer älskade lillebror hit, vi ska baka pizza och titta på film och ha övernattning. Mysigt! Det får nog bli en tur till hemmakväll och se om där finns någon bra film.
Nu tänkte jag fortsätta skriva av förra veckans föreläsningar, är halvvägs. Heja mig!

Låttips

Sök på "Ta det man vill ha" med Nanne Grönwall på spotify. Bra text!

Pigg

Jag visste det! Självklart skulle jag bli pigg av träningen. Kroppen är härligt trött och utmattad men huvudet är på alerten! Borde kanske utnyttja tiden genom att skriva av föreläsningarna, har sju stycken att skriva av, men jag känner inte för det. Vill titta på tv, dricka te och vara social. Vill någon vara social med mig? Känner mig ensam. Och saknar min pojkvän. Även om jag älskar honom av hela mitt hjärta så lyckas jag alltid visa motsatsen och stöta bort honom. Undra hur länge till han orkar. Han kanske redan tröttnat. Jag hoppas inte.
Tur att jag har så underbara vänner som ger mina dagar guldkant.

Power nap?

Jag somnade på soffan för en stund sen. Så nu sitter jag här och gäspar, huvudet känns tungt och jag känner mig nästan lite bakis. Och jag ska iväg och träna thaiboxning om ungefär en halvtimme. Pepp? Nja, inte riktigt. Men jag vet att det kommer kännas bättre när jag väl är där.

Stress

Trött. Utmattad. Stressad.
Det är ungefär det jag känner just nu.
Bara för att ingen annan är stressad så blir jag det istället. Och trots att vi är färdiga med vår fördjupningsuppgift så har jag så mycket kvar att jag inte vet var jag ska börja. Det slutar med att jag sitter här och stressar upp mig över allt jag har att göra. Kanske borde ta tag i något istället så jag kan stryka från listan...

Typiskt

Så typiskt! Ringde min frisör i Varberg för att boka tid, men klart att hon ska på semester och inte är tillbaka förrän i mars. Hur ska jag kunna vänta till mars! Vet inte om jag vill testa någon annan frisör, hon är så otroligt duktig och har gjort mig så snygg innan. Får se om jag har tålamod nog...

Skryt

Nu tänker jag skryta om mig själv, utan att ens tänka på alla andra.
Jag är bäst! Jag fick godkänt på biokemi-tentan och jag hade faktiskt god marginal! Fick nästan VG! Det är det bästa resultatet jag någonsin fått på en tenta och då var jag knappt intresserad av ämnet och orkade inte lägga ner tid på att plugga. Jag är bäst!
Oj så skönt det känns! Alla måste vi få säga och tänka positivt om oss själva utan att tänka "ja men hon fick ju bättre än mig" eller "hon är mycket snyggare än mig".
Jag är snyggast som mig! Jag är bäst som mig! Jag är smartast som mig! Jag är grym! Heja mig! Och heja dig också för den delen.

Effektiv

Klockan är tolv och jag har varit effektiv. Halv tio började dagen med tvätt, sen var jag och handlade på Netto och Ica och hämtade böcker på biblioteket, slängde tidningar och sopor, skurade ugnen och nu har jag vikt tvätten och ska fixa lite lunch och därefter plugga lite snabbt innan det är dags för skola. Direkt efter skolan ska jag hem och äta lite snabbt innan det är jobb någon timme. Och innan dess tänkte jag kolla hur biokemi-tentan gick. Håll tummarna!

Aaaaahhhh!

Det tjuter och piper och brusar i mitt huvud. Det pågår en konsert som inte är av det vackra slaget, och det driver mig till vansinne!!!

Miljöpåverkan

Det här är intressant! Sitter för tillfället och läser en livscykelanalys gjord på hur snabbkaffe respektive bryggkaffe påverkar miljön. Och bryggkaffe har större miljöpåverkan än snabbkaffe! Jag har aldrig riktigt tänkt på att miljövänlig innebär så mycket mer än att välja grön el och lämna bilen hemma. Det är så mycket mer!
Som att t.ex. tänka på hur en vara, ett livsmedel är producerat och vad som gått åt för att just den varan ska hamna hemma i ditt skafferi. Tänk hur mycket slöseri när man slänger mat!
Klart att jag har förstått tidigare att det inte är bra att slänga mat, det vet dom flesta och tidningarna skriver om det då och då. Men bara tänk vilket slöseri! Alla resurser som gått åt, från det att man producerat någonting, som sen bara hamnar i soporna. Det är skamligt som vi beter oss. Jag ska verkligen försöka sluta slänga livsmedel även om det såklart händer ibland. Men jag ska göra mitt bästa. Är du med mig??

Boxning

Sitter i soffan och ska alldeles strax gå iväg för att träna en timmes boxning. Det ska bli roligt.
Har suttit och försökt hitta rapporter om buller, det ämnet jag valt att fördjupa mig i inom MKB:n. Fast jag förstår inte riktigt vad uppgiften går ut på, ifall man bara ska ge en sammanfattning av rapporter (en eller flera rapporter?) eller ifall man ska hitta en MKB och skriva om den. Får fråga honom på onsdag när vi har nästa föreläsning. Känns som om det är fler som inte förstår. Intressant ska det i alla fall bli. Valde buller just för att jag själv är ljudkänslig och vet hur något som ex tinnitus kan påverka hela ens liv och psyke.

Pussel

Fick plötsligt ännu mer att göra; tydligen ska jag gå bredvid någon på högskolebiblioteket några timmar i en hel vecka för att lära mig katalogen och hur datorsystemet funkar. Det blir nog tajt att trycka in men jag får betalt och det är alltid roligt. Tur att jag är bra på att pussla, för jag kommer verkligen behöva pussla ihop mitt liv framöver...

Måndag

Måndag och jag sitter och pluggar. Har läst några sidor i boken om LCA och det är ganska intressant. Dock känner jag mig lite stressad för jag skulle egentligen behöva läsa fem kapitel och jag är bara på kapitel ett och det är på engelska så det tar lite längre tid.
Sen väntar jag på att dom ska lägga upp förra veckans föreläsningar på internet så jag kan skriva anteckningar, vilket kommer ta några timmar bara det. Och det vill jag gärna göra innan imorgon för imorgon har vi två nya föreläsningar, vilket är ytterligare två presentationer att renskriva.
Men det ska nog gå, känns bara som om tiden är knapp. Å andra sidan, om jag slutade tänka så mycket på allt jag borde göra och börja göra något så kanske det skulle gå lättare. Smart va!

Vinterbilder 2


Veckans schema

Veckan som kommer ska jag:
Gå i skolan tre dagar
Träna fyra gånger
Jobba en kväll
Spela med musikkåren en kväll
Försöka läsa minst 5 kapitel i LCAn
Renskriva diverse anteckningar.
Plus att jag skulle kunna tänka mig en fika och lite skratt ihop med någon härlig människa. Någon som är sugen på att bli inklämd nånstans mellan allt det andra?
Loving my life!

Träna eller inte träna...

Jag sitter och funderar på ifall jag orkar och vill träna idag eller inte. Min tanke var att försöka gå på bodypump-passet varje söndag så man lär sig passet och kan lägga på mer vikter så småningom, vilket ju är roligt. Men idag vet jag inte om jag har lust. Har sovit dåligt hela helgen och dessutom har mitt öra svullnat upp lite så det gör lite ont. Fast jag vet ju hur skönt det känns efter ett träningspass, hur skönt det är när musklerna värker av utmattning och man känner att man i alla fall gjort något vettigt idag. Och på tal om vettigt, borde fixa frukost (brunch) och sen plugga.

Lördag

Snart är lördagen slut. Den har bestått av en snabb tur på stan, fika och fotopromenad ute hos Marcus föräldrar och god middag och Desperate Housewives ikväll. Foton från promenaden kommer senare, blev några riktigt fina.
Tror det får bli sängen snart.

Imorgon är planen att plugga och träna, men med tanke på min enorma träningsvärk idag vette tusan om jag orkar träna imorgon. Å andra sidan har jag ätit popcorn ikväll så jag borde nog träna...

Jag hoppas att jag kan övertala en viss underbar kamrat vid namn Emelie att börja träna med mig. Hon verkade lite tveksam men tänk så roligt att få slåss med mig! Och tänk vilka muskler vi kommer få.

Godnatt!

Vinterbilder


Fredag

Äntligen fredag! Jag har precis hängt upp tvätten och alldeles strax ska jag iväg och styrketräna en timme innan det blir tacos till middag. Snacka om en finfin fredag!
Vill skicka extra mycket kärlek till alla mina underbara vänner som lyser upp min dag bara genom att finnas och som alltid är redo med en kram. KÄRLEK!

Skänkes!

En burk med hembakta pepparkakor, en burk med marsipanbollar, en och en halv påse med marschmallows och tre olika kex-sorter skänkes! Först till kvarn!

Diet

Jag vill gå ner i vikt. Allra helst skulle jag vilja gå ner 10 kg men jag tror att jag kanske får sikta på 5 kg med tanke på att jag tränar en del styrka. Funderar på om man kanske ska börja följa någon diet. Men hur tusan vet man vilken som passar just mig? Sen är jag lite osäker på om jag verkligen har motivation nog att följa en diet. Kanske. Det skadar ju inte att testa i alla fall. Frågan är vad man ska göra med det goda man har hemma, som kex och pepparkakor och choklad. Vill inte kasta allt. Finns kanske någon som vill ha det.

Plugg

Sitter för tillfället och skriver av pp-presentationen från gårdagens föreläsning. Jag känner att det börjar närma sig, att jag börjar komma närmre saker som faktiskt intresserar mig och får mig att brinna. På dagens föreläsning så kände jag riktigt hur jag ville avbryta föreläsaren och bara få ut alla åsikter om hur korkat det är med västvärldens välfärdssamhälle och konsumtion, konsumtion, konsumtion. Som tur var höll jag tyst, är ju inte precis hennes fel att världen hamnat så snett som den gjort.
Sitter vid mitt köksbord och blicken vandrar ut genom fönstret då och då. Tycker om att sitta och titta på folket och trafiken utanför. Känner på något vis frid när jag ser alla andra stressa till och från skola och jobb medan man själv är inne i värmen och myser. Snart ska jag dock ut där själv, för att träna. Har sett fram emot träningen hela veckan! Synd bara att det är en av de mindre duktiga instruktörerna, men det ska nog gå ändå.
Nä, åter till miljökonsekvensbeskrivningen.

Kärlek!

Beslutsångest

Långt, vackert hår?

Eller kort, tuff frisyr?

Hemma

Nu är jag äntligen hemma efter en dag i skolan, träningen och jobbet. Dagens föreläsning var intressant men lite svår att förstå såhär i början. Jag tror jag tycker om föreläsaren, han verkade vara bra på att tala och väldigt engagerad. Han var så engagerad att vi fick sluta två timmar tidigare idag vilket gjorde att jag hann träna pilates innan mitt två-timmars pass på biblioteket. Det var roligt, alltihop!

Imorgon är det två föreläsningar i en ny kurs som jag har höga förväntningar på. Och efter skolan ska jag självklart träna, det blir thaiboxning som nog kommer bli ruskigt roligt. Just det ja, kanske borde plugga också!

Utmattad

Kom nyss hem från övningen med orkestern. Är alldeles utmattad. Repetitionen var riktigt rolig även om någon låt var svår sådär första gången. Folk verkade trevliga och det skulle verkligen vara roligt att vara med och spela. Fast sen är det ju att jag måste ta mig dit varje vecka, vilket inte är varken roligt eller lätt såhär i vintertid. Och dessutom måste jag försöka få tag på någon som kan ge mig noter så jag faktiskt kan öva hemma, för jag vet i alla fall två låtar som inte alls gick bra som jag behöver titta på i lugn och ro. Och sen måste jag skaffa mig öronproppar för just nu tjuter det för fullt i huvudet och jag vill absolut inte tänka på hur det kommer låta när jag ligger i sängen.

Imorgon börjar skolan igen och innan skolan måste jag handla och efter skolan ska jag jobba på biblioteket. Jag längtar till denna veckan är över för det har varit så mycket att göra, även om det varit roliga saker. Det kan bli för mycket roligt också, om det trycks in för tajt. Ser fram emot att få börja läsa nya kurser.

Hemma

Är hemkommen från jobbet, har ätit två toast (så gott!) och sitter nu och väntar på att jag ska orka brygga lite kaffe. Om ungefär en timme kommer Anna hit och hämtar mig, vi ska iväg och träna med hemvärnets orkester. Det är första gången för mig. Jag är nervös. Var så länge sen jag spelade i en riktigt bra orkester, och den var knappt bra. Jag hoppas verkligen att det går bra, att jag inte tappat för mycket i mitt spelande. Men det ska nog gå bra. Har trots allt spelat flöjt i femton år.

Godkänd

Jag klarade min omtenta. Det gör mig lycklig. Nu är det bara biokemi-tentan som jag väntar resultat på. Ifall jag klarar den har jag bestämt mig för att jag ska unna mig ett besök hos frisören. Och inte vilken frisör som helst, utan min frisör hemma i Varberg som ju bara är fantastisk! Håll tummarna vänner.

Jobb

Har nyss kommit hem från jobbet. Det var en seg dag men vi hade roligt ändå. Imorgon ska jag också jobba så jag får ställa in mina planera på att träna och tvätta. Lite besviken blev jag men det kommer fler tillfällen för både träning och tvätt. Och jobb är alltid bra för då får man ju pengar. Ska jobba på onsdag också sen hoppas jag att det inte blir mer denna veckan. Vill hinna läsa ut alla böckerna jag lånade från bibblan.
Så mycket att göra, så lite tid.

Måndag morgon

Måndag morgon och jag ska iväg till jobbet om en timme. Sitter i soffan och har härlig träningsvärk så det blir nog en spännande dag. Ikväll hinner jag inte med någon träning utan det får bli promenad hem efter jobbet som ju faktiskt ligger i stan så det blir lite motion, och sen ska jag umgås med en ny bok ikväll tänkte jag. Och dessutom är det Top model på tv!
Nu, frukost.

Seg

Idag är jag seg. Huvudet dunkar dessutom och kroppen känns tung. Igår var en underbar dag med Gekås-besök och fika hos familjen under dagen och på kvällen blev det pizza-bak med Emelie och film och mys. Riktigt trevligt!
Idag tänkte jag faktiskt mest läsa och om två timmar ska jag iväg och träna för att se om jag kanske blir lite piggare. Vilket påminner mig om att ifall jag ska orka träna om två timmar så borde jag nog fixa något att äta nu, inte bra att träna på tom mage.

Morgon

Klockan är nio en lördag och jag är vaken. Marcus ligger kvar i sängen och sover.
Idag blir det en liten tripp till Gekås och sen hem till familjen och hälsa på. Det ska bli mysigt. Ännu lite senare ikväll kommer Emelie hit så ska vi baka pizza och titta på film. Great!

Över

Alla tentor är över! Jag väntar resultat på två, jag tror kanske jag klarar båda och mina nya kurser börjar inte förrän onsdag! Segerdans!
Och dessutom ska jag få träffa min älskade familj imorgon.
Kärlek!

Ny bakgrund


Hög musik

Träningen idag gick bra fast jag fick självklart använda mina öronproppar. Och trots att jag använde dom så var musiken alldeles för hög så jag vet att det kommer tjuta extra mycket ikväll. Hoppas jag somnar fort.
Jag vet att man kan be dom sänka musiken på passen, men samtidigt vet jag också att i princip alla andra får en kick av hög musik och tar i lite extra. Så jag vill inte komma och vara glädjedödare. Men ibland känner jag för att skrika, slita i håret och slå sönder allting jag ser. Tinnitus driver mig till vansinne, jag blir alldeles tokig. Och jag kan inte göra någonting för att det ska sluta. Det är bara att lära sig leva med det.

Seg dag

Okej jag erkänner, idag är jag inte effektiv. Orkar inte plugga mer biokemi. Dels för att det inte är roligt och dels för att det känns meningslöst eftersom jag ändå inte lär mig något och absolut inte vet vad jag kommer ha nytta av och inte. Så istället sitter jag och läser en bok av Marian Keyes och har lite dåligt samvete emellanåt. Ska iväg och träna om en stund, det blir dagens kraftansträngning.
Jag funderar på hur jag ska lyckas få ihop min tid. Visst ser schemat för skolan ganska så slappt och härligt ut. Men sen får man lägga till några timmar varje dag som ska gå till eget pluggande. Dessutom finns en liten lista på annat jag vill göra;
  1. Träna - gärna 4-5 pass i veckan.
  2. Spela i en orkester - tid går åt till repetitioner, öva hemma plus konserter.
  3. Gå till kyrkan - ganska regelbundet.
  4. Jobba - både på biblioteket och Lagerhaus.
  5. Umgås med vänner och familjen.
  6. Egentid?
Tror det blir svårt att få ihop allt. Vissa grejer har jag inte kunnat prioritera på ett tag, det är kyrkan och orkestern som strukits hittills. Och träningen får alltid komma i andra hand. Ändå vill jag göra allting, vill finna tid till allt roligt och spännande och utvecklande. Men hur gör man för att få ihop det? Pusslar riktigt ordentligt kanske. Jag gillar att ha mycket att göra men ibland blir det för mycket. Tur att jag är duktig på att pussla.

Lycklig

Oj vad lycklig jag blev när jag insåg att vi faktiskt inte börjar den nya terminen förrän tidigast onsdag, kanske till och med torsdag! Det betyder att efter imorgon har jag FYRA dagar helt ledigt! Oj så skönt! Jag ska spela gitarr, spela flöjt, läsa riktiga böcker, laga massa mat, träna och umgås med roligt folk. Det bestämde jag precis nu. Vilken bra start på året.

Men först ska jag göra en tenta, imorgon eftermiddag. Den ser jag inte fram emot. Är nästan inställd på omtenta, men det som är positivt ifall det blir omtenta är att då kanske jag inte sitter hela tiden på tentan imorgon och alltså får komma hem tidigare på dagen och får mer ledigt. Yey!

Nä, nu får det blir lite plugg med Twilight-musiken i bakgrunden. Talk to you later.

Ensam

Känner mig ensam ikväll. Ingen Tiger i lägenheten, ingen vän, ingen kille, ingenting. Har nyss ätit kvällsmat bestående av en sallad. Sallad är gott, men det är alltid roligare att äta i sällskap med någon.
En del saker har hänt som gör att ensamheten känns ännu mer påtaglig, hotar att kväva mig. Blir galen när man sitter hemma och bara tänker och inte kommer någonstans, man bara ältar samma tankar och känslor om och om igen.
Give me my prince charming now. Please?

-

Utan dig blir jag ensam. Men jag vet inte om jag klarar av att vara med dig.

Kväll

Nu är kvällen här och jag har gjort allt jag tänkt göra idag. Hade riktigt roligt och trevligt med Sandy och Gullan och maten blev riktigt god! Julmustkyckling hette det, finns på arla.se och oj vad gott! Sen gjorde vi smulpaj med choklad till efterrätt och den är verkligen en höjdare.

Imorgon har jag ett fullspäckat schema; först blir det tidigt möte för introduktion på högskole-biblioteket, sen ska jag direkt hem och tvätta, tänkte trycka in en snabb träning där också och efter den ska jag hem och packa ihop Tiger och hans saker för att köra hem till Varberg och lämna honom, sen tillbaka till Halmstad och hem till min fina. Längtar nästan tills morgondagen är över så jag kan stryka alla grejerna. Måste försöka hinna plugga någonstans på vägen också. Nu blir det sängen!

Trött

Oj vad trött jag är. Trots att jag sovit alldeles lagom mycket så känner jag hur ögonlocken drar neråt och huvudet blir tyngre och tyngre ju mer jag försöker läsa. Har i alla fall plöjt igenom alla anteckningar men därefter gav jag upp. Det känns så tungt, det är så mycket man ska lära sig så man vet inte var man ska börja. Först var jag stolt när jag insåg att jag faktiskt kom ihåg och kunde saker men sen tappade jag modet ju längre jag läste. Vad har jag för nytta av att veta vilka enzym som katalyserar citronsyracykeln och glykolysen? Det känns bara onödigt.

Tror jag ska fördriva lite tid ute på internet innan jag ska gå en runda med Tiger och därefter gå till Gyltene och förbereda middagen. Det kommer bli en mysig kväll. Synd att jag ska upp tidigt imorgon, ska på introduktionsmöte på biblioteket för mitt nya jobb. Undra om det blir roligt.

Måndag

Idag är det måndag och måndagar är alltid bra att börja nytt liv på. Fast jag har redan börjat mitt "nya", nyttiga liv så därför tänker jag bara fortsätta leva det. Igår drog jag igång med träningen på riktigt igen, så idag har jag träningsvärk. Ikväll ska jag dock inte träna för jag och Gyltene ska laga middag och bjuda Sandy på eftersom hon fyllt år. Så det blir en kväll i sällskap med två fantastiska människor.

Innan vi börjar laga mat måste jag se till att få pluggat lite. Ska checka så att alla aminosyrorna sitter där dom ska, se så jag kan sidokedjorna och kanske börja titta lite på DNA och RNA. Nu ska jag göra havregrynsgröt till mig och min fina.

Trötta fötter

Oj vad mina fötter är trötta! Och ändå jobbade jag bara fyra timmar och jag gick inte ens särskilt mycket med Gekås-mått mätt. Men ändå så värker dom! Så skönt det hade varit med en fotmassage.

Alldeles nyss packade jag undan julsakerna, allt utom adventsljusstakarna för dom ger så mysigt sken. Så nu står alla tomtar och annat pynt uppe på den kalla vinden. Och jag har inte packat upp en endaste annan grej i lägenheten så nu är det riktigt luftigt och skönt! Ikväll blir det hemgjorda hamburgare och klyftpotatis, mums!

Kramp

Jag fick lite panik nyss. Tiger fick nämligen kramp och det var riktigt obehagligt att vara med om. Han blev alldeles stel, som en uppstoppad hund, och hans hjärta slog riktigt fort och hans ögon tittade bedjande på mig. Och jag kunde ingenting göra än att klappa honom och försöka lugna honom. Som tur var gick det bra, det gick över efter kanske fem minuter. Men det kändes som en evighet. Jag trodde nästan att jag skulle förlora honom. Avskyr att känna mig hjälplös.

Nu sitter vi i soffan och myser, jag tror det blir sängen snart. Imorgon ska jag jobba några timmar och sen kanske plugga. Och på söndag drar jag igång med min träning igen. Om jag har tur får jag med mig någon kompis att träna med. Jag håller tummarna.

Godnatt!

Hårfärg

Sitter och väntar på att hårfärgen ska verka. Jag ska, förhoppningsvis, bli rödhårig igen. Tummen upp!

Min gitarr

Jag spelade lite på gitarren nyss, första gången på säkert ett år (skrämmande nog). Det var underbart!
Jag är lite ringrostig men jag känner att det kommer tillbaka ganska snabbt. Ackorden sitter i fingrarna även om det värker för att vanan inte finns där. Det är skönt att spela gitarr och sjunga med. Det är befriande på ett helt annat sätt än när jag spelar på flöjten. Två helt olika instrument, och jag älskar båda.
Flöjten och jag rockar fett, gitarren och jag myser mest. Kan man säga så? Den som är musikalisk kanske förstår. Annars räcker det med att jag förstår.

Kärlek!

Härliga minnen från en arbetsplats jag aldrig glömmer!

Bok

Igår kväll bestämde jag mig för att inte plugga och istället börja läsa en bok, Mina hemligheter av Sophie Kinsella. Oj så rolig den var!! Jag sträckläste den på fyra timmar och när den var slut saknade jag den lite.
Alla hennes böcker är riktigt roliga och jag blev inte besviken på denna heller. Och självklart finns det även kärlek med i bilden.

Jag älskar att läsa, fullkomligen älskar det. Att få förlora mig i en annan värld, leva någon annans liv, träffa nya människor. Ja, jag vet att dom kanske inte finns på riktigt, men för mig blir det som att träffa nya människor. En bra författare skriver så att det känns som att det är ens egna vän och den där snygge killen som är sådär gullig och mysig känns som min förälskelse.

Jag vill ha kärlek så som den skrivs i böcker. Men det är precis som med filmer, det går inte. Men man kanske kan försöka få en del av det, som t.ex. passionen, pirret och romantiken.
När en bra bok är slut vill jag genast läsa mer. Även om slutet är ett ordentligt slut så vill jag att författaren ska skriva mer, mer och ännu mer. Jag vill aldrig att det ska ta slut. Men det gör det ju.
Det tar tid att skriva en bra bok. Jag önskar att jag kunde skriva så som t.ex. Sophie Kinsella eller Marian Keyes. Dom skriver så roligt men samtidigt känslosamt och inlevelsefullt. Tur att man i alla fall kan få njuta av att läsa deras böcker.

Har ni bra boktips så tipsa gärna!

Vinter

Bild tagen hemma hos mor och far. Saknar dom.

En arg lapp

Oj vilken dag! Jag och Gyltene gick hela vägen till stadsbiblioteket där vi satt och pluggade. Jag hittade även fyra böcker som jag kände att jag gärna ville låna, så nu ligger dom på köksbordet och lockar mycket mer än kemin. Sen gick vi hela vägen hem och därefter gjorde vi kebabtallrik som satt riktigt fint. Nu sitter jag i soffan och tänkte kolla igenom lite gamla tentor på internet, om mitt internet nu vill fungera.

Jag har en liten diskussion med någon eller några i trapphuset också.
Det finns en hund som skäller ganska mycket och någon hade satt upp en lapp där det stod "Få hundjäveln att sluta skälla för helvete. Annars bränner jag ner hela stället". Och då skrev jag till "Lite vänlighet har väl aldrig skadat?" och strök över svordomarna för jag tyckte det var onödigt att skriva så som den personen skrivit.
Och nu idag hade någon svarat med följande: "Damp. Är du för feg för att våga hacka på och säga ifrån" och någon annan hade skrivit "Den stora fula hunden ska döööö". Och jag beslutade mig för att skriva "Gud älskar alla" och målade ett litet hjärta.

Jag förstår att det är jobbigt med hunden som skäller hela tiden, men då kan man väl prata med ägaren? Alternativt ringa hyresföreningen och be dom prata med henne. Jag tycker det är otroligt omoget att sätta upp lapp om att man ska bränna ner huset och skriva massa andra dumheter. Ta tag i problemet som vuxna människor och prata med den som är ansvarig. Det är inte precis hundens fel att den skäller, den har någon anledning till det, och om ägaren inte tar itu med det så borde hunden flytta. Det är vad jag tycker. Men ge dom en ärlig chans.
Eller har jag helt fel? Borde jag också hålla med i svordomarna??

Bra dag

Idag blev en riktigt bra dag. Fick lärt mig en hel del och dessutom hade jag roligt under tiden. Tack Emelie! Jag kanske kanske kanske har en liten chans att klara tentan på fredag. Vi får hålla tummarna.

Har precis ätit lite julskinka, oj så gott! Det blev väldigt tjocka skivor när jag skulle skära så jag orkar typ bara en skiva men det är lika gott ändå. Sen ikväll ska jag över till Gyltene och försöka sätta upp regler för vårt nya, nyttiga liv. Det behöver vi! Spännande att se hur det går.

Glöm inte bort att le!

Produktiv

Klockan är elva på förmiddagen och jag har varit produktiv. Har gått med Tiger, handlat, dammsugit, plockat undan mitt klädberg som konstigt nog alltid dyker upp igen och dessutom hunnit duscha. Nu tog jag en snabb liten paus innan jag ska diska och därefter sätta mig och plugga resten av dagen.

Emelie kommer på besök, tanken är att vi ska plugga ihop men jag har en känsla av att det kommer bli mycket annat prat också. Fast det har jag inget emot. Det känns roligare att ta tag i den tråkiga kemin när man har fått tjöta och skvallra lite.
Idag är det bara en vecka kvar som jag har Tiger. Det kommer bli väldigt tomt utan honom, men jag slipper ha hundhår överallt och bli väckt av någon som står nedanför sängen och gnäller svagt för att han är rastlös.
På tal om något helt annat, kan människor äta hundmat? För hundmat är så mycket billigare än vanlig mat och finns ju i massor olika kombinationer. 3 kilo oxkött för 50 spänn, det kallar jag billigt! Jag kanske ska testa att göra en gryta på Tigers mat...

Söt vovve

Hur kan man undgå att le när man har någonting sånt här sött bredvid sig i soffan. Det är kärlek!

Tråkigt

Jag har tråkigt. Idag har jag pluggat lite men det är så ointressant och trist så jag har verkligen inte lust att sitta och läsa det om och om igen. Fast jag vet att jag måste för annars klarar jag aldrig tentan. Okej, från och med imorgon ska jag bli effektiv igen.

Ikväll ska jag träffa Gyltene som äntligen är tillbaka i Halmstad, hurra för det. Vi tänkte ta en liten promenad med Tiger. Därefter får jag nog äta lite. Tänkte göra julskinka och koka lite färsk pasta och kanske skära några goda grönsaker till. Helt okej måndags-middag.

Mina grabbar <3


Kallt

Det är riktigt kallt ute. Jag och Tiger var nyss på en långpromenad, nästan en timme. Jag ramlade nästan fem gånger och mina ben sved av kylan och mina tår kändes alldeles obefintliga. Men det var mysigt ändå. Och nu kan vi dessutom hålla oss inne i några timmar med väldigt gott samvete. Har dessutom en stor kopp kaffe framför mig vilket smakar extra gott när man varit ute.
Dagens plan är att plugga. Jag har absolut noll lust att ta tag i allmän kemi igen men jag har inget val. Vill så gärna klara den här omtentan så jag slipper det sen. Och så fort jag blivit klar med plugget inför den tentan så måste jag börja plugga inför biokemi-tentan. Ingen vila, ingen ro.
Däremot tror jag att jag ska unna mig att gå på bio i helgen, vill se The Tourist med Johnny Depp. Man måste ju ha en liten morot så man orkar göra det mindre roliga också.

Segt men skönt

Sitter i soffan med Tiger bredvid mig. Han ser alldeles utslagen ut. Och han tog Marcus plats så fort han försvann in på toaletten, så Marcus får nog sitta på golvet nu.
Jag önskar att jag blir fullt frisk snart så jag kan träna ordentligt igen. Tycker om att träna.

Ny blogg

Av någon anledning blev jag sugen på att skaffa en ny blogg. Så här är jag. För den som vill kolla in gamla inlägg så finns dom på http://nogg.se/wbm. Tänkte inte skriva så mycket mer här för tillfället, men det kommer mera sen. Nu ska jag titta på tv med min fina Tiger bredvid.

RSS 2.0