Kanelbullar

Köket blev ganska stökigt och mjöligt.

Kanelbullar före ugn.
Kanelbullar efter ugn. Blev en del...

Vacker utsikt

Såna här underbara träd är planterade längs med gatan där jag bor. Två stycken står nästan precis nedanför mitt fönster. Ljuvligt!

Jäst

Så kan det gå när man lämnar degen på jäsning medan man går till Willys för att handla pärlsocker.

Dagen idag

Vilken produktiv torsdag! Tvättade och gymmade imorse (känns skönt att jag blir starkare för varje gång) och sen åkte jag till husvagnen med pappa och åt lunch (vi handlade lite på Netto och Willys innan, jag och pappa är vad man skulle kunna kalla mat-shopoholics) och njöt av solen (och pluggade extremt lite). Efter några timmar i husvagnen åkte jag hem igen, bytte om och åt mat och gick därefter till jobbet. Jobbade med finaste Sawsen ikväll, hon är helt fantastisk! Och fika hade hon också med sig, så kvällen avslutades perfekt!
Nu dricker jag smoothie och slappar i soffan. Känner mig social, vill prata, vill flumma, vill ha någon att bara tjöta med. Kom?

Dagen i bilder

Min fina och jag tog en promenad till havet.

Man kan nästan tro att det är utomlands. Stranden i Tylösand är en av de finaste jag vet.

Klassisk sommarbild (i april!).

Satt vid husvagnen och pluggade (läs solade) resten av dagen. Hade melon och min nya termos med kaffe. En bra dag helt enkelt.

Goda frallor

Äntligen hemma! Nu har jag smakat på mina frallor och dom var himmelskt goda! Tror jag kommer leva på frallor framöver. Mmmm!

Dagens köks-insats

Eftersom jag fick en bakmaskin av fina mamma så bestämde jag mig för att prova att göra rågbullar. Har inte hunnit smaka dom än, men visst ser dom smaskiga ut!

Dagens middag bestod av ugnsbakad falukorv, potatismos och en stor och god sallad.

Tips

Hett tips till alla som äger en spikmatta; somna inte på den!

Underbar dag

Vilken underbar dag! Har varit iväg och handlat på både Ica och Netto och dessutom håller jag på och tvättar. Efter tvätten tänkte jag dra iväg till gymmet för att träna lite och när jag är färdig där ska jag hem och baka bullar (kanske kanelbullar också om jag hinner, annars tar jag det en annan dag). Känner mig riktigt effektiv! (Fast såklart bara om man bortser från det faktum att jag kanske inte hinner plugga så mycket idag, men det är sol och jag vill vara lite ledig!).
Jag tror jag är världsmästare på bortförklaringar.

Minnen

Satt och tänkte på en arbetsledare vi hade på dam som var så otroligt bäst. Hon gav glädje och energi och var så omtänksam. Hon brydde sig om alla.
Och samtidigt som jag tänkte tillbaka i tiden så fann jag några rader som jag skrivit för ungefär två år sedan:
När man tittar tillbaka så kan man se vilken häpnadsväckande stig man tagit genom livet, och din kommer fortsätta mot nya mål och nya äventyr, fulla av kärlek, inspiration och glädje.
Ibland är jag otroligt klok. Jag vet inte vart allt kommer ifrån. Kanske är det Gud som ger mig inspiration? Jag skulle gärna vilja tro det. Oavsett vad så har ord en stor makt så jag är tacksam att jag har en del av den gåvan. Jag är talangfull.

Solnjutare

Jag och Tiger njuter av solen.

Finaste hunden!

Sol!

Oj vilken härlig helg och dag! Var ute i husvagnen idag och umgicks med familjen. Somnade lite i solen, satt och läste intressant fakta om miljögifter i solen och hade det otroligt skönt i solen. Lyckades till och med få väldigt fin färg vilket gör mig glad. Våren är alldeles fantastisk just nu!

Glömde...

Glömde ju det mest positiva med att föräldrarna inte är här, och det är såklart att jag får sova i deras säng! Deras säng är sådär perfekt och härlig, så även om man sover dåligt gör det inget för sängen är en njutning i sig. Oh, kanske skulle lägga mig nu...

Ensam

Sitter ensam i mina föräldrars hus. Dom är i Tylösand med husvagnen och jag ska jobba på Gekås hela helgen så därför är jag här. Det är tråkigt och smått deprimerande faktiskt. Tycker inte om att vara ensam i ett stort hus. Hade hellre varit hemma i min mysiga lägenhet. Men som tur är kommer världens finaste pojkvän hit imorgon och håller mig sällskap sista natten. Dessutom ska vi iväg på påsk-fest hos Linda med massa underbart folk så påsken i år kunde blivit värre. Man ska se det från den ljusa sidan, det är bra att jag har jobb. Igår fick jag lönebesked från fyra ställen. Det är inte fy skam!

Påsk-paket

Idag fick jag ett påskpaket som innehöll denna fina lilla kyckling. Jag misstänker att det är pappa som varit i farten även om det inte stod någon avsändare.

Fötter

Mina fötter är långt ifrån happy feet just nu! Har två blåsor på varje fot, ett öppet skoskav och resten av hälsen är öm. Sen har jag dessutom fått något som liknar kramp i undersidan av ena foten, precis bakom tårna. Det gör ont! Men vad gör man inte för musiken!?

Kvällens orkester var roligt. Vi hade marschövning extra länge (därav allt det onda, plus att jag dumt nog inte tog ull-strumpor) och solen sken och livet var ljuvligt. Jag fick till och med lite beröm för att jag håller rättningen fint. Då blir man glad!

Sen har jag det bästa veckoslutet framför mig, med start imorgon kväll när Lillebror kommer hit och ska sova över. Nu ska jag äta en knäckemacka innan det blir sängen.
Kärlek till er!

Kvällstankar

Sitter här och tankarna går långt bak i tiden. Tänker på saker som hänt, vissa personer jag mött som gjort extra avtryck i mitt liv och mitt hjärta. Saknar då. Saknar det. Saknar dig.
Bjuder på en bild på solnedgången i Varberg. Mest för att bilden stämmer överens med hur jag mår på något vis.

Inte särskilt smickrande bild, men det gör mig inte ett dugg. Det är platsen jag var på som var det viktiga. Minnen! Så smärtsamma ibland så det nästan känns fysiskt ont. Ändå ångrar jag ingenting. För med de smärtsamma minnena finns även ljuva, kärleksfulla och fantastiska minnen som gör en alldeles varm och lycklig.
En del av mitt hjärta...

Mat!

Sallad är nog bland det godaste och fräschaste som finns! Speciellt om det är majs, rädisor och oliver i. Då är i alla fall jag såld.

Här är fläskfilé med bacon, skinka och champinjoner i senap-inspirerad sås. Recept från Therese som jag modifierade lite. Riktigt galet gott!

Träning och mat

Har precis ätit rester från gårdagen. Det är extra gott att äta när man har tränat för det känns som om maten går till rätt sak (muskler) och det är bara så himla gott helt enkelt! Var inne på maxi och handlade lite efter träningen, ett misstag eftersom köerna var otroligt långa. Men jag bet ihop och ställde mig i kö så jag kunde få mina grönsaker och frysta bär. Och helt plötsligt stod jag och pratade med en helt främmande kvinna. Så icke-svenskt men härligt! Ska nog försöka göra det lite oftare.

Nu ska jag blanda ihop en riktigt god smoothie och om jag orkar kanske jag lägger upp lite bilder på mat sen förra veckan (för som ni vet älskar jag mat och att dela med mig av det).
Kärlek till er!

Måndag morgon

Då var det dags för måndag och jag känner mig taggad. Känns som om dagen, och veckan, kommer bli toppen. Tänkte börja positivt och lista fem saker jag ser fram emot i veckan.
  • Att träna
  • Repetition med musikkåren
  • Hjälpa familjen ställa upp husvagnen i Tylösand (nu är det vår!)
  • Jobba på Gekås med Gyltene och diverse andra fina människor
  • Gå till kyrkan
Japp, där har vi några av de bästa bitarna ur min vecka. Vad är det bästa i din vecka?

Bra helg

Har haft en fantastisk helg med massa god mat och underbart sällskap. Ikväll kommer Gyltene och Erica hit, då ska vi äta mat och titta på tv. En go söndag, oh yes.
Skriver mer när jag har lust.
Kärlek

Fantastisk dag, ja.

Idag är en helt fantastisk dag! Solen skiner, vi har pluggat otroligt bra, jag fick VG i miljökonsekvensbeskrivning (hurra för mig!), jag har underbara vänner, ska snart iväg och jobba med ännu en fantastisk människa och har dessutom med mig chokladmuffins till oss så det blir nog en perfekt avslutning på en perfekt dag. Ja, livet kan knappt bli så mycket bättre än såhär.
Imorgon blir det ännu lite skönare, för då ska jag ha valt mitt jobb inför sommaren. Gekås eller Lagerhaus. Ett sista telefonsamtal och därefter slipper jag tänka fram och tillbaka hela tiden. Spännande att se vad denna sommaren har att erbjuda!

Fisk

Hoki-filé med majs och salladslök.

Såhär fint blev det med lite creme fraiche och annat smaskigt.
Mat är kul!

Fullt upp

Dagen har varit fullt upp hela tiden! Har nyss kommit hem efter rep med orkestern, det var roligt idag. Måste dock öva på Under blågul fana ganska så rejält mycket. Tänkte jag skulle ta mitt påsklov och ägna några timmar åt den, så när v. 17 är slut ska den sitta helt enkelt.
Vi var duktiga och fick gjort massa på vårt arbete i skolan också, stor applåd till oss. Imorgon blir det på det igen, ska försöka hinna med uppgift 3 så vi ligger bra till.
Men innan dess ska jag upp och träna på morgonen och därefter tvätta och handla. Och efter skolan ska jag jobba. Så imorgon blir en lika fullproppad dag som idag. Undra när jag ska hinna läsa lite om miljögifter (som för övrigt är otroligt intressant!). Ja ja, jag älskar mitt liv i alla fall. Godnatt.

Mat i stora lass!

Har kommit fram till att jag tycker om att laga mat. Ganska logiskt eftersom hälften av inläggen handlar om mat eller är bilder på mat jag lagat. Det är kul att testa nya saker, att krydda på nya sätt och äta annan mat än man brukar. Nackdelen är att jag är ett enmanshushåll. När jag lagar mat lagar jag ofta många portioner, så många att jag har så det räcker säkert en vecka. Och det blir lite trist att äta samma mat i en hel vecka.
Min frys är dessuto m så liten att jag inte ens får plats med en isbit (fråga Frida eller Marcus, båda vet). Så livet är lite tufft ibland.
Längtar tills jag bor ihop med någon och man kan laga mat till någon mer än sig själv. Till dess får mina vänner stå ut med att jag vill laga mat ihop mest hela tiden.

Wook

Jag hade köpt en indisk färdigrätt där man bara tillsätter kött. Ganska smidigt faktiskt.

Där fanns ört-kryddor som man skulle blanda med vatten.

Jag valde att ta i lite extra wook-grönsaker eftersom det är så gott!

Såhär såg kött plus grönsaker ut.

Och här ligger även nudlarna i. Riktigt gott!
(Vet inte varför bilderna hamnar på "fel" sida, i mitt bildprogram är dom på rätt sida. Konstigt.)

Gå klocka, gå!

Sitter för tillfället och väntar på att klockan så gå framåt så jag kan cykla till träningen. Tycker det är irriterande när man får typ 5-10 minuter över innan man ska iväg. Sticker man för tidigt får man vänta där, men det är heller ingen mening att börja med något här hemma eftersom det är så kort tid man har. Ja ja, ibland har man ganska simpla problem.

Staty?

Denna fann jag när jag var ute och promenerade idag. Staty? Eller vad kallar man det?

Passionsblomma

Min växt har börjat blomma nu! Dessa blommor är så otroligt vackra.

Kyrkan

Idag ska jag gå till kyrkan. God, here I come!

En av årets bästa

Denna lördagen tillhör nog en av årets bästa. Solen skiner, sommarkänslorna flödar, Emelie var här och fikade och jag har precis spelat lite Disney-klassiker på flöjten med fönstret öppet. Disney-låtarna är alltid lika roliga att spela, man står nästan och dansar med eftersom det är sån härlig och rent ut sagt barnslig glädje. Underbart helt enkelt!
Om en liten stund kommer fina Frida hit för lite middag och mys. På menyn står pippi med sting, det är riktigt gott. Nu ska jag fixa mig lite. Hoppas alla har en finfin lördag.

Underbara lördag

Då har man spelat på konsert och det gick riktigt bra. Var så skönt när jag cyklade hem för solen sken och det var varmt och gatorna var sopade. Vår helt enkelt! Nu har jag precis satt in en kaka i ugnen, choklad-tekaka heter den och det är första gången jag bakar den. Ska bli spännande att se om den är god. Får hoppas det. Om man varit nyttig en månad vill man gärna att det onyttiga man väl bryter med ska vara värt det.
Nu tänkte jag ta en lång och skön dusch och sen får vi se vad som händer.

Lustig text

Var inne på www.flatebo.se och kollade bland deras galet fina saker. Fann då en magnet med följande text:
God recycles; He made you out of dust.
Tyckte den var himla träffsäker! Dessutom passar den mig som brinner för miljön. Synd bara att jag nyligen beställt därifrån. Får hoppas den finns kvar om ett tag när jag bestämmer mig för att beställa igen.

Fredag kväll

Sitter i min underbara soffa med ett stort glas smoothie och tända ljus (ljusen är inte i soffan då, utan i resten av lägenheten). Det är en ganska okej fredagskväll. Lite trist att sitta ensam bara, men det kan vara skönt det också. Ska dessutom upp tidigt imorgon för att ta mig till regementet (hoppas det inte blåser lika full storm som idag för då vette tusan hur jag ska komma fram) för en sittande konsert. Vi ska ha vår otroligt fina uniform, ska försöka ta en bild och lägga upp.
Efter konserten ska jag tvätta och fixa lite här hemma innan Frida kommer hit och ska laga middag med mig. Mysigt!
Min fina är i Skövde i helgen så jag saknar honom ganska mycket. Tur att det snart är söndag och han är hemma igen.
Kärlek till er alla!

Tacogratäng

Innan ugnen.

Efter ugnen.

Även om man äter ensam kan man göra det lite fint, det blir mycket roligare att äta då.
Riktigt gott var det!

Frukt

Har precis varit på Netto och köpt på mig massa frukt. Det var dessutom 10 % rabatt på allt frukt och grönt, en alldeles perfekt överraskning såhär på en fredag. Så nu är min kyl i princip fullproppad med massa nyttigt och gott. Köpte dessutom blandfärs och tacochips, tänkte göra tacogratäng ikväll. Det blir en lugn fredag i sällskap med tv:n.

Färdig

Nu har jag pluggat färdigt för idag. Har fått ihop nästan två sidor i ledningssystems-kursen. Det känns bra. Imorgon ska jag och Tina sitta hela dagen och jobba och försöka få ihop en miljöaspektsmatris. När man söker på det på google får man inga träffar. Spännande att se hur man ska få ihop ett sånt när man inte vet vad det är.
Nu ska jag dricka mina goda smoothie (med äpple, apelsin och blodgrape) och titta på tv.

Nytt

Det finns få saker som är så uppfriskande som ett nyöppnat paket kaffe.

Mums!

Dagens middag bestod av lax, bulgur, tsatsiki och sallad. Riktigt gott!

Matte är kul

Efter att ha räknat några kemi-uppgifter så inser jag att jag faktiskt tycker det är roligt att räkna. Det enda dåliga med kemi-uppgifterna är att dom är på engelska och man förstår inte alltid vad som menas eftersom vissa grundämne och föreningar heter något helt annat än man lärt sig på svenska. Men räkne-biten, den är kul! Känns bra eftersom jag tänkt läsa en kurs som heter Miljöekonomi, det låter som det bästa ur två världar.

Music is my energy

Efter arbetsdagen på Lagerhaus (som för övrigt var riktigt rolig och effektiv) så bestämde jag mig för att spela på flöjten. Det var underbart! Det känns skönt att ha lite utmaningar, att ha nya låtar att lära in. Den svåraste för tillfället är Under blågul fana men jag ska banne mig lära mig den ordentligt innan sommaren! Jag har spelat flöjt i femton år, det finns ingenting jag inte klarar.

Spelade igenom Hamburger Sonate av Bach också, det var flera år sen jag spelade det stycket senast. Jag kommer ihåg att jag spelade det väldigt mycket då, och jag märkte nu att det fortfarande sitter i fingrarna och huvudet. Det gick nästan lika bra som jag kom ihåg, det var nästan lite gåshud-känsla över hur duktig jag är.
Så, nog med ego-pepp.
Nu ska jag plugga miljökemi lite, i sällskap med en smoothie. Har lagt äpple i för första gången och jag måste säga att jag gillar resultatet.
Bjuder på en bild från en studentfest för ett tag sen. Temat var lampskärm (as you can see).

Gah!

För tillfället har jag en liten svacka. Det positiva med att cykla i regn är att ingen ser ifall du gråter. Jag känner för att bryta ihop just nu. Jag har så mycket att göra, så mycket som jag ligger efter med och så mycket jag inte hinner med som jag vill och behöver göra. Men jag hinner inte!
Jag vet, det finns dom som har det minst lika illa. Och det finns dom som har det värre. Men för tillfället har jag fullt upp med mitt eget liv och att få det att gå ihop så det finns inte tid att tänka på alla andra. Egoistiskt kanske.

Jag vet i alla fall att jag saknar min finaste Linda. Varför måste hon vara så långt bort? Hon är den bästa vän jag någonsin haft och förmodligen kommer ha dessutom. Önskar jag kunde ha henne här, i min lägenhet, nära.

Någon annan jag saknar är Gud. Jag har tappat honom. Jag erkänner skamset att jag inte haft tid för honom i mitt liv. Jag vill ändra på det, men så mycket har fått gå före så det är pinsamt. Utan Gud är jag ingenting, ingenting! Jag behöver dig nu Gud, mer än någonsin. Jag behöver din styrka och kraft, jag behöver din kärlek. Öppna mitt hjärta för dig och låt det aldrig stängas igen. Jag ber!

Regn, regn.

Ska alldeles snart bege mig ut i regnet för att cykla till regementet. Ikväll är det sittande rep med orkestern och därefter årsmöte. Känner att det är en ganska bra nivå efter att jag varit sjuk, hade nog inte orkat marschera.
Har laddat inför cyklingen med gummistövlar och regnbyxor, så det ska nog gå bra.
Jag tycker om regn. Efter den första lilla tanken att "åh vad jobbigt och trist med regn" så tänker jag istället på hur roligt det är. Regnet tvättar bort allt smutsigt, allt det gamla, och ersätter det med en ny och skön känsla. Gå ut och lukta efter ett regn en ljummen sommarkväll så kommer ni också älska regn! Dessutom får jag alltid en sån lust att börja plaska i pölar. Det är barndom det.

Popcorn

Jag har ett popcorn-skal som sitter i halsen och irriterar. Det går inte att svälja, det försvinner inte när jag äter och det går inte att få bort med fingret (eftersom det sitter för långt ner). Nu har det suttit där sen igår kväll, och det börjar bli lagom irriterande. Man tycker ju att det borde börja nedbrytas eller åtminstone glida ner. Men icke sa nicke. Undra om jag får gå hela dagen med ett popcorn-skal i halsen.

Kväll

Ligger i soffan och mår lite bättre nu än jag gjort innan idag. Tror till och med jag orkar träna imorgon.
Har pluggat lite miljökemi idag, utan att somna! Dock känner jag nu hur det snurrar i huvudet, så det får bli tv:n resten av kvällen.
Har lite funderingar som flyger omkring i skallen också. Vissa funderingar som jag tänkt på i flera år, andra som jag tänkt på i några dagar. Ibland önskar jag att Gud kunde tala tydligare. Eller så är det helt enkelt så att jag inte ser eller hör vad Han säger. Tänkte jag skulle gå till kyrkan på söndag, det var så länge sen och jag känner att jag verkligen behöver det.
Gud är min styrka och min tillflykt.

VG

Jag fick VG på tentan i LCA! Snacka om att lyckan är stor. Mitt första VG på högskolan dessutom. Så duktig jag känner mig. Dessutom skiner solen nu och vi har ingen kemilab på tre veckor, så det är helt enkelt en fantastisk måndag!

Ny vecka

Då var det en ny vecka. Nya möjligheter, nya äventyr. Jag mår fortfarande inte jättebra så det blir en måndag utan träning, sorgligt nog. Nu har jag inte tränat sen i onsdags och det kliar i hela kroppen efter att få röra på sig, svettas och känna musklerna arbeta. Men ikväll får jag stanna hemma och plugga lite helt enkelt.
Har en heldag i skolan framför. Först ska jag kolla resultatet på tentan vi hade i LCA, spännande! Är lite nervös, men jag tror i alla fall att jag blivit godkänd vilket är det viktigaste.

Nagellack

Såhär tjusiga är mina naglar.

Gårdagen i bilder

En mysig och superb middag för två.

Popcornen blev lite brända...

Fast Emelie var lite sugen på dom ändå.

Sen tog jag inte fler bilder, men gårdagen var ändå en av de bästa kvällarna på länge. Skratt, prat och mys. Det var så härligt väder att vi satt på balkongen flera timmar dessutom, något som höjde kvällen ännu mer. Jag blev ganska så sugen på att flytta dit efter sommaren, någon som kan fixa så alla mina grejer flyttas dit utan någon större ansträngning? Fix it then!
Tack Emelie, du är kärlek helt enkelt.

Urtjusigt!


Shopping!

Fyndade lite på second hand. 40 kronor!

Fräck plåtburk.

Ännu en fräck plåtburk.

Och en jacka!
Snacka om att man är nöjd när man får så fina saker extra billigt.

RSS 2.0