Första dagen som grävare

Eller grävare och grävare kanske inte är korrekt, jag har samlat jord idag med hjälp av en grävmaskinist som grävt provgropar åt mig. Flera påsar med jord blev det. Och eftersom det är svensk sommar så regnade det konstant hela dagen. Något som inte är särskilt kul när man ska arbeta med jord (jord + vatten = gegga!) och dessutom försöker föra fältprotokoll (papper + bläck + vatten = misslyckat!). Men å andra sidan så kan det knappast bli värre. Jag har lärt mig hur man ska göra för att smidigast arbeta i ösregn och därmed kommer resten av veckan kännas som en barnlek jämfört med idag. Ska strax iväg till gymmet och ta ut lite frustration och göra kroppen riktigt matt och sen blir det middag och mys med min Dodoo. Livet är fint.
 
Kärlek!

Lång dag

En lång, men givande, dag på jobbet avslutades med ett hårt box-pass med go stämning. Nu har jag handlat och ska fixa lunch till imorgon innan jag måste diska och packa för morgondagen och så fort jag gjort det tänker jag däcka i sängen! Imorgon kommer jag vara iväg från 7-22 så jag behöver all energi jag kan få.

Kärlek

Fantastisk vecka

Vilken fantastisk vecka det har varit! Speciellt idag har varit något utöver det extra. Har haft massor att göra på jobbet vilket är kanon. Jag älskar när det är fullt upp så det här jobbet är förmodligen perfekt för mig!
Dessutom var jag och Camilla ute i fält hela förmiddagen och eftersom solen sken och fåglarna kvittrade så kunde man knappt ha det sämre. Dagens guldstund var när vi satt i gräset och åt frukostmacka och drack kaffe i solen. Dessutom fick jag veta att jag som konsult kostar 650 kr/timmen. Det är inte illa!
Jag är oerhört tacksam för mitt jobb och jag hoppas innerligt att jag får chansen att fortsätta där. Tror jag kan utvecklas i rätt riktning och lära mig massor.

I sommar trodde jag att jag skulle få semester men som det ser ut nu blir det förmodligen jobb hela tiden vilket faktiskt glädjer mig. Får i alla fall en dags ledigt när vi ska till Stockholm och gå högvakten på slottet.
Idag har jag dessutom spelat flöjt och oboe. Och det gick kanon även på oboen! Har inte spelat på månader men det lät nästan bättre än sist. Kanske att man blir bättre på oboe ju mindre man spelar...

Kärlek

PT-pass nummer två

Har genomfört ännu ett pass med min PT. Ett riktigt mördarpass för rumpan, låren och armarna. Plus mage och rygg och ja, ungefär resten av kroppen. Men så obeskrivligt skönt att ha någon som är där bara för min skull och som ser till att jag gör övningarna rätt för att träna min kropp maximalt. Jag tycker dessutom det blir extra kul att ha någon att tjöta med under tiden och så slipper man stå själv bland alla testosteronstinna män och känna sig fånig.

Efter dagens timme fick jag i uppgift att springa på löpbandet för att skaka loss kroppen. De första stegen trodde jag att jag skulle falla ihop i en hög men det gick ta mig tusan ändå. Och efter bara en liten stund kom jag in i rätt tempo och fokuserade på att i alla fall komma upp i en kilometer. En kilometer är inte mycket, men efter ett stenhårt PT-pass är det ungefär som en mil! Men jag klarade det så nu sitter jag i soffan och är extremt nöjd med mig själv.
Det är jag som skapar min egen kropp och ingen annan.

Kärlek

Helg full med musik

Då har helgen nästintill tagit slut. Den har varit full av kärlek och repetition med bästa musikkåren. Jag trodde helgen skulle bli lång och jobbig men vi har haft så kul under tiden så klockan har i princip sprungit fram! Dock var det lite dålig närvaro bland medlemmarna, idag var jag ensam i mitt led. Fast å andra sidan hade mitt led bäst rättning också!
Ikväll blir det till att förbereda sig för den kommande veckan. Ska börja veckan med ett pass i gymmet med pt imorgon kväll, så det kommer bli kanon. Jag hoppas att det kommer finnas saker att göra på jobbet så tiden går snabbt också. Mitt mål denna veckan är att försöka vara på jobbet kl 7.00. Vi får se hur det går...

Kärlek

Händelserik fredag

Idag har varit en händelserik dag. Den började på bästa sätt med en underbar människa. Sen fortsatte den på jobbet där jag under dagen fick ett mail att jag blivit godkänd på omtentan jag gjorde vilket känns galet skönt! Nu ska vi bara bli godkända på uppsatsen och ett fördjupningsprojekt så kan jag ha fest och fira.
Utöver det har jag följt med i fält idag, vi trampade omkring i jord och försökta hitta hur föroreningen i jorden var spridd.
Det roligaste var att det började regna och jord + regn = gegga. I kombination med mina ballerinaskor ledde det till roliga klafs-ljud som uppkommer i samband med gegga plus att hela jag var blöt och jordig (förmodligen förorenad jord också, så det känns stabilt). Men på något vis gick det så långt att det blev roligt. Och dessutom kunde jag inte hux flux byta skor när jag väl stod där så det var bara att göra det bästa av situationen. Inte att jag tänker låta en fredag gå till spillo på dåliga tankar!
Och efter att ha tvättat bort all jord ställde jag mig här hemma och bakade. Så strax kommer jag ha dajmbiskvier att mumsa på vilket höjer fredagen ännu mer. Och det som kommer höja min fredag till absolut maxnivå och lite till är att morgonens underbara människa kommer tillbaka.

Kärlek

Påminnelse

Påminnelse till mig själv: träna inte med PT precis innan du har tvättid. Det är döden att gå i trappor. Jag bävar lite inför morgondagen...

Kärlek

Depp = pepp

Hade en underbar morgon och eftermiddag med finfina människor. Men någon gång därefter började det dala. Kanske var det att spelningen i Getinge inte alls gick bra. Eller att jag ätit dåligt och därmed varit trött. Har dessutom inte tränat ordentligt på ett bra tag vilket stör mig en del.
Och ikväll kollade jag på en lägenhet som inte alls var så fin som jag hade velat. Många bäckar små bidrar till att jag för tillfället inte är alls lika glad som när jag vaknade. Så bara för det ska jag försöka peppa mig själv genom att göra en lista på saker jag är tacksam för i mitt liv.

Mina vänner och min familj, dom betyder allt!
Att jag har tak över huvudet och mat i kylen.
Jag har ett jobb i sommar, alltså får jag både erfarenhet och inkomst.
Jag har trots allt en kropp som fungerar (även om den kunnat vara starkare, men det kommer).
Och sist, men absolut inte minst, så har jag Dodoo (som nästan är för bra för mig).

Tack gode Gud för alla dessa, och övriga, välsignelser som Du ger mig!

Kärlek

Första arbetsdagen

Då har jag gjort min första hela arbetsdag som biträdande handläggare miljökonsult. Inte så tokigt faktiskt! Dock höll jag på att somna framför datorn när klockan närmade sig fyra, blev visst lite för lite sömn i natt. Å andra sidan gör det mig absolut ingenting att jag sovit för lite, det kan rent av vara trevligt ibland.
En sak jag märkt efter min första arbetsdag är att jag vant mig vid skollivet under dessa tre åren som gått.
Jag trodde det skulle bli slappt att jobba, man är där under sin arbetsdag och sen kommer man hem och kan träna, laga mat och umgås med vänner var min tanke. Men det blev inte riktigt så idag.
Var fullständigt slut när jag kom hem så jag orkade med nöd och näppe slänga ihop en tacopaj (galet god!) och sen somnade jag i soffan. Så ja, det där med träning och alla böcker jag ska läsa i sommar får nog bli någon gång när jag vant mig vid att arbeta heltid igen. Men det är en skön känsla att komma hem och veta att man är fri för kvällen och inte har skoluppgifter som ligger i bakhuvudet och pockar på uppmärksamhet, det är ovärderligt!

Kärlek

Inte som man tänkt

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ibland blir det så mycket bättre. Den här veckan blev över all förväntan och mer därtill!

Kärlek!

RSS 2.0