Ego

Oj vad jag är grym! Jag är stark och energisk och positiv och vacker och bara bäst. Ja, så är det.

Lite foton...

Det här är en del av kläderna jag måste försöka få plats med. Tror det får bli en garderobsrensning snart...


Den här fina lyktan köpte jag på Netto (endast 89 kronor!). Supersöt!


Jag fick även tag på smidiga dörrkrokar som passar min badrumsdörr, så nu kan jag hänga upp min morgonrock där. Alldeles kanon! Netto är bra att ha ibland.

Trist måndag

Jag har sagt det förr men jag säger det igen; jag är omotiverad! Försöker plugga lite MKB men det går absolut inte bra! Det är trista anteckningar och tråkiga power points från föreläsningarna. Har inte den blekaste aning om hur morgondagens prov kommer se ut, jag ber till Gud att jag ska klara det. Det vore ju fint.
Väntar på att Gyltene ska smsa mig så vi kan dra till Netto och handla lite. Det är typ dagens höjdpunkt, jippie! Fast det förstås, boxningen ikväll ska bli rolig också. Och det var ganska kul att testa alla militärkläder jag fick imorse. Men förutom det är det en ganska trist måndag.

En sopsäck med kläder

Imorse var jag ute på regementet och hämtade de uniformer och kläder jag behöver för att kunna medverka på Musikkårens spelningar. Det blev en sopsäck med kläder plus en väska med lite till. Så nu sitter jag och funderar på vart jag ska få plats med alla grejerna. Den fina uniformen borde nog hänga någonstans i någon garderob, problemet är att jag inte har plats. Någon som har lust att hyra ut sin garderob till mig ett tag? Vore toppen!

Barndomsminnen

Detta huset växte jag upp i. Det var ett alldeles fantastiskt hus med massor av fina minnen. Tyvärr har dom nuvarande ägarna förstört det helt (vilket nog är en ganska vanlig åsikt). 

Här brukade jag stå och vänta på bussen på morgnarna, tillsammans med mina storebröder. Busschauffören hette Rolf och var en bra busschaufför.

I detta huset bodde vi ett halvår men det finns fina minnen härifrån också. Jag delade rum med en av mina äldre bröder, vilket inte var jättekul. Men vi hade ett burspråk som jag älskade.


Fina Tiger

Han ställde sig mot mitt fönster och skällde på alla som gick nära huset. Finaste vovven!

Huvudvärk

Idag är mitt huvud verkligen inte på humör. Har huvudvärk och så fort jag reser på mig så dunkar hela huvudet. Och ovanpå det har jag min ständiga tinnitus. Så idag är jag lite grinig, även om jag försöker vara positiv.
Vill hitta på något men har ingen att hitta på något med. Och samtidigt vet jag att jag inte orkar göra vad som helst pga huvudet.

Tror jag hoppar över träningen idag, även om det hade behövts. Hur jag än försöker så får jag aldrig ihop till så mycket träning som jag vill. Hur ska jag kunna gå ner i vikt och forma kroppen om jag aldrig har tid att träna 5-6 gånger i veckan?

Fast man ska väl vara glad för det lilla, jag hinner i alla fall träna. Och jag har trots allt en hyfsat snygg kropp så jag är någorlunda nöjd. Nu ska jag bosätta mig i soffan och ta det lugnt resten av dagen. Ikväll kommer Gyltene hit för att äta middag. Det är nog veckans bästa tradition tycker jag!

Minnen

Jag befinner mig nere i Skåne för tillfället, på besök hos mormor och morfar. Mamma, pappa, lillebror och Tiger är också här. Vi har ätit gott och skrattat gott. Tidigare idag var jag, mamma och pappa ute på biltur till Hörby. Det är där jag växte upp. Vi körde förbi båda husen vi bott i. Det var verkligen minnen!
Nu ska jag ut och vara lite social igen. Hörs senare!

Te

Min nya fina teburk. Tjusig som bara den!

Olika jobb

Då var man placerad i soffan ännu en gång idag. Jobbade två timmar tidigare ikväll, det gick bra. Är ganska lugnt på biblioteket på kvällarna, vilket är skönt. Om man jämför med höst-helgerna på Gekås så är det galet vilken skillnad det är! Tycker det är spännande att ha tre så olika jobb ändå. Jag har verkligen fått lära mig att tänka på ett annat sätt än Gekås-sättet.
Nu ska jag strax hoppa i säng, är ganska trött. Imorgon kan jag sova lite längre, ska inte iväg förrän vid elvatiden. Då tänkte jag hämta ut min uniform på regementet. Sen ska jag på ett informationsmöte angående öppet hus på högskolan. Enda anledningen att jag går på det är att man blir bjuden på lunch. Är man fattig student får man ta alla chanser man får till gratis-saker.

Godnatt vänner!

Tårtslöseri

Sitter och tittar på 'Americas Funniest Homevideos'. Dom visade klipp på folk som slänger tårtor i någon annans ansikte. Jag tycker mest det är slöseri med tårta!
Och dessutom var det flera som slängde tårtor i ansiktet på sin man/fru på bröllopsmottagningen. Hur kul är det? På sitt bröllop vill man inte precis ha tårtklet över hela sig och förstöra smink, frisyr och dyra kläder.
Mest arg blir jag faktiskt på att man slösar bort tårtor som ju är fantastiskt gott!

Sol

Idag är jag trött. Gick upp för att träna kl sju och sen har vi suttit med projektarbetet ända tills nu. Solen skiner ute och vädret är alldeles fantastiskt, men jag känner mest för att lägga mig och sova. Så skönt det hade varit! Men samtidigt vill jag inte gå miste om de ljusa timmarna. Tror jag ska fixa mina naglar lite och sen får vi se vad som händer. Förmodligen sängen...

Kasslergratäng

Före

Efter

Fixar middag

Håller på och lagar kasslergratäng med ris och lite smått och gott i. Det är massa ost ovanpå så det ser riktigt mumsigt ut!
Idag var en produktiv dag i skolan. Vissa saker gick dåligt men andra gick så bra så det väger liksom upp varandra ganska så fint. Ikväll bestämde jag mig för att avstå från Musikkåren, känner mig för stressad och vill bara ha en lugn kväll hemma. Så det är precis vad jag har!

Måndagsmys

Efter ett tufft träningspass (oj vilken snygg mage jag håller på att få!) så har jag måndagsmys med frukt-te och mörk choklad. Ska titta på top model nu innan jag tänkte plugga lite. Sen soooova!

Förresten

så har jag en ganska snygg kropp.

Pengar och jobb

Jag har insett att jag har alldeles för mycket viktiga papper som ligger huller om buller. Jag är i alla fall såpass strukturerad att alla viktiga papper hamnar i samma låda, vilket är ett bra steg i rätt riktning.
Men det är däremot inte så roligt att rota rätt på papper i den lådan. Får nog ta en heldag och rensa ordentligt och sätta in rätt papper i rätt mapp.
Anledningen att jag rotade i lådan var för att försöka räkna ut hur mycket lön jag tjänat förra året. Måste nog meddela csn om att jag tjänat långt mer än fribeloppet och alltså betala tillbaka. Vilket jag säkert får göra i år också.

På tal om pengar så fick jag mitt schema från Gekås idag. Så nu försvinner ungefär varannan helg, men det blir nog roligt ändå. Har en heldag i kassan så kom och hälsa på mig då!
Får försöka klura ut ett sätt att fixa så dygnet har 30-40 timmar istället för ynkliga 24. Eller så får jag helt enkelt sluta sova, men då tvivlar jag på att jag kommer klara av någon mänsklig kontakt utan att ryta och slita mitt hår.
För övrigt så är vi grymt duktiga med vårt projektarbete så jag känner mig på topp för tillfället.

Bada liten hund

För att han är finast!

Myskväll

Sitter i lägenheten med tända ljus och myser. Min fina är på väg till Maxi för att handla glass, maränger och chokladsås. Jag tyckte det behövdes något extra gott efter en tuff vecka (för tuff, det har den verkligen varit).

Imorgon ska jag till Varberg och träffa min familj igen, det var nästan två veckor sen sist och jag har saknat dom varje stund. På kvällen ska jag till Linda och äta middag och sen ska vi festa! Har sett fram emot denna festen i flera veckor, ska bli grymt kul. Har lovat mig själv att släppa all stress, alla måsten och all ångest och bara njuta. Jag ska äta gott, dricka gott och umgås i gott sällskap. Det kommer bli fantastiskt!

Tidigare idag fick vi gjort en hel del på vårt stora projekt i skolan, det känns skönt. Det bästa med att ha mycket att göra, är känslan när man kan lägga någonting bakom sig, när man kan pricka av ännu en sak på sin "att göra"-lista. Skönt att jag är i samma grupp som Therese och Tina som är effektiva och börjar arbeta i god tid med saker och ting, vilket ju underlättar betydligt.

Nu ska jag hålla utkik efter min fina och glassen - lika ljuvliga båda två!

Trevlig helg på er!

Mina tårtor

Bara för att jag är sugen.

Seg dag

Idag har jag varit seg och trött och inte alls på humör. Detta pga för lite sömn, för mycket stress och för mycket tankar. Men efter en timmes boxning känns det lite bättre. Och efter en varm, skön dusch känns det ännu lite bättre. Så jag är nästan uppe i okej humör. Pratar med min finaste Linda på msn också, vilket höjer humöret ytterligare.

För tillfället sitter jag i myskläder och väntar på att tvätten ska bli färdig så jag kan hämta den. Sen ska jag dricka te, glo på tv och se om jag kan hitta något gott i mitt skafferi (chansen är väldigt liten tyvärr). Imorgon ringer alarmet nån gång efter 7.00, så det blir nog sängen ganska tidigt ikväll.

Trött ikväll

Oj vad trött jag är! Kom hem från jobbet för en liten stund sen, slängde mig direkt i soffan. Just nu känns det inte som om jag kommer kunna röra mig härifrån. Funderar på att gå och lägga mig.
Godnatt!

Lasagne


Ledigt!

Åh vad glad jag blev när jag satt och tittade igenom mitt schema framöver. Jag har en veckas lov! En hel vecka som är alldeles orörd! Så otroligt skönt.
Sitter för tillfället och lyssnar på en skiva med alla marscher vi spelar i musikkåren (tack Anna!). Det är ganska kul faktiskt.
Tidigare idag fick jag rycka in och hjälpa Gyltene med hennes soffbord, tyvärr blev det en besvikelse så vi får nog åka tillbaka till Jysk och byta ännu en gång. Lite irriterande men tur att hon har världens bästa granne (jag) som hjälper henne.

Äntligen hemma

Då var jag äntligen hemma! Har tagit på mig pyjamas och sjunkit ner i soffan för att varva ner lite innan det är dags för sängen. Repet idag gick över förväntan, det var bara en och en halv marsch som jag inte riktigt hängde med på, men alla de andra lät fullkomligt fantastiska! Så jag är stolt över mig själv.
Jag är glad att jag är såpass duktig på min flöjt att jag inte behöver öva nitiskt för att låtar ska sätta sig, jag brukar (peppar, peppar) klara det ganska bra med lite mindre övning. Vilket ju passar perfekt eftersom mitt liv är ganska fullproppat med saker att göra och tänka på.

Imorgon ringer alarmet 06:15 eftersom jag och Gyltene ska vara duktiga och träna innan det är dags för skola. Nyss när jag cyklade hem från busstationen så hade jag motvind vilket var plågsamt! Min rumpa skrek i princip av smärta. Men å andra sidan var det bra träning, så jag ser det som en bonus. Min rumpa kommer vara otroligt fit for fight inför beach 2011!

Extra tid

Vad glad jag blev, fick lite extra tid över nu eftersom vi inte kunde arbeta med vårt projekt. Så jag hinner plugga lite på egen hand. Men först ska jag till Netto och införskaffa de livsmedel jag behöver för att laga lasagne imorgon. Mums!

Morgondagen

Snart är det dags för sängen. Imorgon blir det att gå upp tidigt för ett möte på biblioteket innan en föreläsning och efter den är det några timmars arbete med ett projekt i skolan. Och därefter ska jag hem och äta lite innan det blir avfärd mot regementet och några timmars övning med Hemvärnets musikkår. Det ska bli roligt alltihop faktiskt.

Mycket

Oj vilken dag det blev på jobbet! Jobbade en halvtimme extra eftersom det var en del att göra och dom tyckte det var bra för mig att öva. Vilket det självklart var. Men lite stressigt blev det allt, och många frågor om saker som jag egentligen inte ska hjälpa till med. Men kul var det!
Har fått kärlek idag också, det är mysigt. Mina vänner är dom allra finaste som finns, så det så!
För tillfället sitter jag här och äter gårdagens middag och lyssnar på gammal men go musik. Tror jag får plugga lite sen, även om det tar emot.

Jobba

Ska gå till jobbet om en liten stund, två timmars pass är det som gäller idag. Det blir nog roligt. Har ju gått bra än så länge så det ska nog gå bra även idag.
Kom precis på att jag kanske borde äta något också, kan ju vara bra. Hade fullt upp med att försöka komma på vad jag skulle säga till en miljöansvarig som jag skulle ringa på Gekås. Men såklart svarade hon inte när jag ringde. Typiskt när man övat och laddat och pulsen har höjts lite. Ingenting. Haha!

Känn

Saknad.
Sorg.
Osäkerhet.

Imorgon är det alla hjärtans dag och det känns som om den kommer suga ganska rejält.

Kladdkaka

Gyltene har precis gått hem. Jag roffade åt mig en bit kladdkaka och en stor klick grädde innan hon gick, mums! Jag lagade limelaxpasta tidigare, vilket var förvånansvärt gott. Och väldigt enkelt dessutom, så det är helt klart något jag kommer göra om.
Träningen gick ganska bra, det var jobbigt men det kändes ändå inte så jobbigt som det brukar. Fast det gör inget, för imorgon är det dags igen med dubbla pass. Veckan som kommer ser jag fram emot, den kommer bli rolig. Ju mer man glädjer sig för små saker, desto mer har man att glädjas för. Perfekt ju!

Flöjt

Har spelat flöjt så svetten rann. Det var kul! Och solen sken precis där jag stod så jag öppnade till och med fönstret och lät frisk luft komma in. Första gången i år som jag öppnade ett fönster vilket betyder att man kan hoppas att våren är här!
Vissa av marscherna vi spelar i hemvärnets musikkår är förvånande nog roliga. I början kändes det bara som för mycket och för svårt, men nu har jag valt att fokusera på 5-6 marscher att lära mig först. Det gör att det genast känns lite enklare, mer övergripligt och roligt.

Kaffepaus

Nu tar jag en liten kaffepaus från pluggandet. Har bara fyra små kapitel kvar att försöka läsa och få några bra anteckningar ur. Sen är jag klar med MKB:n. Då ska jag kanske öva lite på flöjten eller gitarren, blev ganska så sugen på det.

Solen skiner rakt in i min lägenhet vilket är ljuvligt. Jag älskar min lägenhet lite mer när det är sol ute. Då är den mycket bättre än min gamla (R.I.P.) i Varberg som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.

Ikväll blir det bodypump tillsammans med Gyltene och efteråt ska vi laga mat och titta på våra söndagsprogram igen. Gyltene dumpade mig förra söndagen så jag fick titta på våra program helt ensam, vilket var sorgligt. Nu är jag glad att hon är tillbaka. På menyn står det limelaxpasta, spännande!

Inneboende?

Min fläkt fortsätter med sitt eviga pipande och jag är nära att börja slita mitt hår. Jag har gjort en felanmälan men det kan ta upp till 10 dagar. Någon som vill ta emot mig som inneboende tills vidare så jag får behålla min snygga frisyr? Please? Jag kan baka och underhålla.

Muntert

Om man är lite nere eller bara vill ha kul kan man alltid söka på skratt på youtube. Det här klippet är exempelvis extremt roligt och ohyggligt svårt att stå emot; http://www.youtube.com/watch?v=TJ01iVKQm8k.

Kvällsmiddag

Kyckling, sallad, creme fraiche-sås och ett glas rosévin. Inte så tokigt.

Sällskaplig

Det var jag som skickade hem honom, ändå sitter jag här och känner mig ensam och har tråkigt. Men jag vet inte om jag vill ha just honom eller bara någon. Känner mig för sällskaplig för att nöja mig med LCA-redovisningar att skriva av.

Ja...

Igår var en bra dag, mycket tack vare Emelie. Idag är en mindre bra dag. Jag har ingen lust att sitta ensam med dig.

Jag trodde det skulle bli bra. Men det blev det inte. Istället sitter jag här med en känsla av äckel, avsmak och olust.

Det är sol ute men jag känner för att gråta.

Ensamhet

Ibland känner jag mig ensam. Som om jag vore den enda människan på hela jorden. Det spelar ingen roll att det vimlar av andra människor omkring mig, det känns som om jag vore osynlig. Eller som om dom är på något annat ställe än vad jag är.

Det finns så många bra och fina människor. Men ibland undrar jag vad dom egentligen tycker om mig. Bara för att jag uppskattar någon väldigt mycket, betyder inte det att den personen tycker samma sak om mig.
Det känns som om jag förlorat så många vänner under årens gång, något som plågar mig gång på gång. Vad ska man göra? Jag kan inte ändra den jag är, även om jag ibland önskar att jag kunde.

Jag är inte en person som säger till mina vänner att jag älskar dom, trots att jag älskar dom galet mycket. Men jag är rädd för att om jag vågade säga dom orden så kanske vännen inte säger dom tillbaka. Och det är nästan värre än att säga dom orden till sin partner utan att få något tillbaka.

I vissa stunder kan jag älska mig själv. Men jag har svårt att förstå att någon annan kan älska mig, det går inte riktigt ihop i min värld. Men till er som nu råkar älska mig; jag älskar er också!

Kur

Då var man mätt och belåten. Dock mår jag lite illa. Kanske är det tack vare min lilla kur som jag genomgår för tillfället, ska dricka 4-5 glas vatten som är blandat med något pulver som ska öka ens förbränning. Och på kvällen ska jag ta ett piller som ska öka förbränningen under natten.
Om det funkar återstår att se. Det hade varit skönt om det funkar. Men nackdelen är att jag får kväljningar av drickan oavsett hur mycket jag försöker tänka att det är gott. Det är inte precis äckligt, det smakar knappt någonting. Ändå mår jag illa av det. Hur kommer det sig tro? Hoppas jag kan stå ut i 14 dagar.

Krångel

Högskolan har misslyckats totalt. I slutet av förra terminen fick vi välja vilka kurser vi ville läsa nu. Och för många har kurserna krockat men för mig har det funkat. Däremot fick jag nyss mail om att kurserna jag ska läsa från och med mitten av mars tydligen inte funkar med schemat. Så därför får jag inte läsa arbets- och miljömedicin. Den kursen jag såg mest fram emot att läsa! Jag får vänta till nästa år med att läsa den. Men dom skriver ingenting om vad jag kan välja istället för den kursen!
Jag har inte lust, tid eller energi att engagera mig i alla olika kurser som finns och vad som passar och inte. Jag vill bara veta vad jag får göra och vad jag ska göra. Så snälla, sluta röra till det och ge mig ett alternativ istället.
Och som toppen på det så har det börjat regna ute, och jag tänkte gå och handla plus ta mig till posten och hämta ut ett paket.

En positiv sak är att jag hörde en koltrast kvittra för mig innan. Det var vackert. Som ett löfte om någonting bra.

Morgon

Jag hade kunnat sova längre idag men jag vaknade vid åtta och kände mig ganska så pigg, så jag bestämde mig för att gå upp. Så nu har jag ätit frukost och börjar känna mig ännu lite mer levande.
Min tanke är att gå till biblioteket och sätta mig där och skriva lite från mkb-boken. Ska jobba där två timmar vid lunch, så då är jag redan på plats.
Efter jobbet blir det hem och tvätta, städa lite och fixa mat för att sedan träna. Ska köra dubbla pass idag och sen ta ledigt två dagar.
Vad sägs om att vi allihop ger minst en komplimang till någon idag?

Guldklimpar

Så var man hemma efter två timmars arbete. Ikväll var det biblioteket jag arbetade på, kul var det! Har jobbat alla kvällarna med samma tjej så vi har lärt känna varandra vilket alltid är roligt.
Det är spännande med nya bekantskaper, att få lära känna en annan människa och låta den människan lära känna just mig också. Jag gillar henne. Hon är kramgo och glad och härlig.

Jag har verkligen skrämmande många otroligt fina vänner i mitt liv för tillfället. Jag ber innerligt för att jag ska få behålla alla, jag vet att jag i alla fall inte kommer släppa taget om dom. Tack för att ni finns, ni är underbara!

Här är en bild på mig och en av mina guldklimpar Emelie.

Ett plågsamt farväl!

Jag tar ett plågsamt farväl till mina innestövlar som tjänat sitt syfte fullt ut. Nu finns tyvärr ingen annan återvändo än soptunnan. Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.

P.S. Upptäckte nyss att när jag vattnar min kungliga orkidée (som ni kan läsa om här; http://wbm.webblogg.se/2011/february/min-kunglighet.html) så blir vattnet alldeles blått, coolt!

Noter

Klockan är halv tolv men det känns som senare. Jag gick upp tidigt imorse för att träna innan dagens föreläsning så jag har ändå hunnit med en del. Nu är tanken egentligen att jag ska plugga, men jag vet inte på vad. Kanske ska läsa något kapitel i en av böckerna och sen öva lite på flöjten.

Här nedan ser ni ett exempel på två låtar vi spelar i musikkåren. Den översta är rolig men det är en svår tonart och dessutom går tonerna så högt upp att det nästan gör ont i hjärtat bara att tänka på det.
Den nedre är lite enklare men som ni ser är den handskriven vilket gör att det på vissa ställen är svårt att se vad för ton det ska vara, vilket gör det hela mycket svårare. Det finns dessutom noter som ser ännu värre ut, nästintill omöjliga att läsa. Då gör det ont i ögonen!



Massa roligt

Så mycket roligt jag har framför mig! Massa roliga, spännande och intressanta saker som jag har att se fram emot. Det är nästan så man vill att allting ska hända precis nu, fast det är klart att det är bäst när det är mycket roligt under lång tid. Då får man njuta av det längre!
Som exempel så ska jag ha en heldag med min finaste Emelie på fredag och i nästa vecka blir det sleepover hos några andra goa brudar. Och jag har två fester i fint sällskap att se fram emot plus konserter med musikkåren (som ska bli roliga så fort jag lärt mig låtarna bättre) och massa roligt jobb på biblioteket också. Plus att jag hinner med att träna en massa nu för tiden vilket ger mig mer energi och får mig att må mycket bättre. Härligt, härligt!
Smile people, smile!

Tjejer, skärpning!

Sitter och tittar på topmodel, det är ganska underhållande. Något som är ganska sorgligt dock är hur bitchiga vissa av tjejerna är. Eller ganska många av dom faktiskt.
Vi tjejer är ofta bitska och bitchiga, fulla av skitsnack, skvaller och sneda, dömande blickar. Varför? Kan vi inte försöka hålla varandra bakom ryggen istället för att sticka knivar i den hela tiden?

Istället för att glo surt på hon som nyss gick förbi bara för att hon vågade gå i kort kjol (eller vad det nu är som gör att du blänger) så kan du väl försöka hitta någonting positivt eller vackert med henne? Kanske att hon har snygga ben som klär i kjol. Eller att hennes hår glänser riktigt ljuvligt. Eller att hon ser härligt glad och lycklig ut.

Det är inte alltid det lättaste att försöka tänka gott om andra, speciellt inte samma kön som naturligt är våra rivaler, men vi kan väl göra ett försök?

Ge lite mer kärlek.

Duktig

Då har jag fått gjort en del pluggande, i alla fall skrivit av förra veckans två ganska värdelösa föreläsningar. Under tiden stekte jag massa köttbullar, kokte potatis och gjorde svampsås. Gott!
Nu ska jag läsa lite i min bok om livscykelanalys (hoppas jag inte somnar) innan det är dags för träning. Upptäckte att jag har hål i mitt linne. Hur lyckas jag alltid få hål i mina kläder, speciellt mina linnen? Ja ja, tur att jag handlat dom billigt på Gekås.

Inte roligt

Idag är jag omotiverad. Har ingen lust att plugga, träna, äta eller någonting. Så jag vet inte riktigt vad jag ska fylla ut resten av dagen med. Jag borde plugga. Jag borde verkligen plugga. Men det är inte roligt idag!
Har jobbat två timmar på biblioteket i förmiddags, det var roligt! Och jag var hos frisören imorse och blev snygg vilket också var roligt. Men sen var det slut på det roliga.
Det kanske blir roligt om jag kokar mig lite kaffe och äter en eller kanske två kärleksmums?

Tönt


Frisyren

Såhär blev min frisyr, helt ostylad på denna bilden.
Idag fick jag även tag på handledsvikter så jag kanske kan undvika att få så ont i handlederna hela tiden.

Kvällsmat

Ska äta sallad och vitlökssås till kvällsmat, mums! Insåg att jag har slut på citronpeppar, panik! Får komma ihåg att handla det nästa gång.
Jag fann mitt julkaffe ute på eurostop, yey! Köpte även en sjal och ett snyggt halsband. Sen blev det en liten kaffestund hos finaste Emelie, alldeles perfekt helt enkelt!
Nu, mat!

Gaaah

Jag orkar inte plugga! Blir bara frustrerad och irriterad över den dåliga MKB-presentationen. Blä!
Nu ska jag ta cykeln till City Gross och se ifall dom har lite julkaffe kvar.

Min kunglighet

Jag köpte mig en kunglighet på Plantagen idag.
Vacker!

Söndag

Jag vaknade tidigt idag av ett sms, men det var ett bra sms för det stod att dagens orkesterrep var inställt. Vilket innebar att jag kunde somna om och sova ända till nu, kl tio! Ljuvligt, ljuvligt!
Min frisyr ser ganska lustig ut, står åt precis alla håll (vilket inte är konstigt med tanke på att jag sov med alla hårprodukterna kvar i håret). Det är i alla fall ännu en liten rolig sak med dagen.
En mindre rolig sak är att det tjuter i öronen, men det har blivit mer och mer vanligt dessa dagarna. Kanske går bort om jag dunkar huvudet i väggen?

Oj oj oj

Vilken dag! Var hos frisören imorse, fick riktigt snygg frisyr! Efter det åkte jag och min Gullan till Ullared och shoppade lite snabbt på Gekås. När jag var där passade jag på att ta numret till två miljöansvariga så vi kan fråga dom angående ett mkb-projekt vi ska ha i skolan. Efter Gekås for vi vidare ut på landet och hälsade på hemma hos Sandy för första gången. Mysigt! Hon hade bakat en jättefin kaka till oss. Massa kärlek helt enkelt.

När jag anlänt i Halmstad igen så gjorde jag mig i ordning (håret var fortfarande lika snyggt som efter frisör-besöket) och jag och min fina åkte till Wild West och åt. 400 g revben med tillbehör och sedan beställde vi in, hör och häpna, Toblerone-fondue med jordgubbar, marschmallows och diverse frukter. Oj oj oj!
Såhär gott såg det ut och ännu godare var det!

Nu blir det strax sängen, är så trött! Imorgon ska jag upp och iväg tidigt för sektionsrep med orkestern i några timmar.

Haircut

Om bara en liten stund ska jag ta mig till frisören. Ska färga och klippa. Tror jag vet vad jag vill göra, men vi får se om hon kan göra min vision verklig.
Igår var en alldeles fantastisk dag, mest tack vare underbara Emelie!
Idag ska jag umgås med ytterligare fina människor, Gyltene och jag ska ta bilen till Sandy. Det är kärlek det!

Jobb

Jag har tre arbetsplatser. Den första är Gekås som är bäst eftersom där kryllar av så många fina, roliga och underbara människor som gör jobbet uthärdligt.
Den andra är Lagerhaus vilket också är roligt, dels för att affären är himmelsk men även för att kollegorna där är sköna människor.
Och det tredje jobbet är på högskolebiblioteket. Först tänkte jag att det skulle bli tråkigt, om man tänker bibliotekarie så tänker man någon grå, tyst och tråkig. Så är det inte alls!
Människorna här är minst lika roliga som alla andra och lika välkomnande och härliga. Har redan hittat några guldkorn och alla är så hjälpsamma och trevliga. Me like!
Jag är lyckligt lottad som får ha tre arbetsplatser med fantastiska människor. Det är ni som gör att man inte vill gå hem, att man hellre stannar kvar och jobbar och skojar och pratar istället för att sitta hemma och glo i någon bok om något man ändå inte fattar. Guld till er!!!

Kak-bak!

Borde kanske skaffa en större bunke? Eller inte göra dubbel sats...

Mina söta burkar. Blir lite roligare att öppna skafferiet.
Två former med kaka blev det, mums!
Och självklart en bild på bak-mästarinnan!

Utmattad

Kom nyss hem från skolan efter en tuff eftermiddag. Jag vet att en positiv inställning oftast ger bättre resultat och att det känns lite lättare att göra det jobbiga om man åtminstone försöker tänka positivt. Men det funkar inte alltid! Ibland måste man tillåta sig att tänka fula ord och förbanna diverse uppgifter och påhitt.
Det gjorde jag tidigare.
Och hela mitt kvällsschema blev förstört eftersom skolan drog ut på tiden. Nu får jag försöka plugga lite snabbt innan jag ska träna (har dessutom inte hunnit äta så jag kommer nog kollapsa) och efter träningen får jag baka till morgondagens fika.
Längtar till imorgon, längtar till att få träffa Emelie och bara snacka och ha kul. Och på kvällen ska jag och min fina ut och äta för att sedan gå på bio. Mys!
Kan bara stressen försvinna så vore allt toppen. Jag tror mitt liv skulle vara mycket mindre stressigt om jag dels inte jobbade så mycket (men jag vill ha pengar) och dels inte tränade så mycket (men jag vill hålla mig i form, det är väldigt viktigt för mig). Så det är bara att försöka göra det bästa av det och planera så allting går ihop. Utan alla fantastiska människor i min omgivning hade det aldrig gått, så tack!

Majs

Nu ska jag strax gå till skolan. Har både tvättat och handlat idag. Hittade billig majs på Ica, den sorten som jag tycker allra bäst om. Så nu är mitt majsförråd utökat till nästan 30 burkar. Billigt pris är min farligaste fiende. Å andra sidan ser jag det som så, att exempelvis majs är någonting jag måste ha eftersom det är en förbrukningsvara i mitt hem. Så om det då är billigt är det bäst att bunkra upp, det håller ändå så länge så det gör inget att mitt skafferi och ovanpå skafferiet blir fullt. Kanoners helt enkelt!

Trött

Tröttheten kom just nu. Även om dagen varit roligt med fina människor och nya bekantskaper och mycket skratt, glädje och kärlek, så har det varit en lång dag. De få stunder jag varit i lägenheten har det varit i väntan på att dra vidare till nästa ställe, så det har varit ständigt tittande på klockan och fixande inför nästa anhalt. Så det är inte konstigt att jag är trött och matt. Vet inte ens om jag orkar ta mig från soffan till sängen.

Imorgon väntar en nästan lika hektisk dag förutom att det blir ännu mer plugg att ta igen vilket stressar mer än något annat. Och fredagen blir förhoppningsvis lite lugnare, även om jag måste ta igen det jag inte hunnit idag. Känns som om jag ligger flera steg efter oavsett hur långa kliv framåt jag försöker ta. Imorgon kommer det kännas bättre, efter lite sömn.
Godnatt.

Busväder

Ute är det riktigt busväder. Mörkt och regnigt och kallt. På ett sätt tycker jag det är himla mysigt, om man är inomhus. Jag hade gärna suttit i soffan hela kvällen och druckit te och tittat på film, men tyvärr går det inte ikväll. Tanken just nu var att jag skulle träna på flöjten, men noterna var så krångliga och det är så höga toner och svåra tonarter (varför? varför?) så jag orkade mig inte ens igenom Under blågul fana som jag egentligen tycker om. Men med fyra b-förtecken så säger jag nej tack!

Om en halvtimme börjar mitt kvällspass på biblioteket. Det ska bli roligt, dels för att det är ett lugnt och trivsamt jobb men också för att jag såg tidigare idag att en rolig kollega jobbar kväll med mig. Kanoners!
Tror inte jag orkar göra så värst mycket efter arbetspasset, blir kanske en macka och några sidor i någon av alla böckerna jag har att plugga. Nu ska jag försöka andas djupt och lugna min oroliga, stressade mage innan jag måste iväg i det härliga regnet.

Tidigt

Klockan visar 8.21 och jag har varit och tränat tillsammans med Gyltene. Jobbigt men väldigt skönt nu efteråt. Ska alldeles strax hoppa in i duschen, sen blir det frukost och plugg innan jag ska iväg och jobba två timmar för att direkt efteråt gå i skolan i fyra timmar och hem och äta lite snabbt innan jag ska jobba ytterligare två timmar. Fullspäckat schema helt enkelt! Vågar inte ens tänka på hur mitt schema blir när Gekås ringer och vill att jag ska jobba varannan helg, men den dagen, den sorgen. Om jag har tur idag så får vi sluta lite tidigare från skolan så jag hinner hem och öva lite på låtarna på flöjten. Jag håller tummarna!

Kul rep

Har precis kommit hem från musikkåren. Oj så roligt det var ikväll! Riktigt svårt, speciellt när noterna är handskrivna (läs dåligt handskrivna!) och det är första gången man ser just den låten, men ack så kul! Nu har jag skaffat mig noter så jag har något att öva på.
På söndag är det sektionsrep vilket innebär att jag nog kommer vara enda flöjtisten (förutom en piccolaflöjt) så till dess måste jag kunna vissa marscher så ingen hör att jag inte kan. Ska försöka trycka in det i mitt schema med allt annat jag ska göra.

Ikväll fick jag även känna på hur det känns att ha marschövning när man har träningsvärk. Plågsamt! Men det är kul att marschera.
Tror vi ska ha konsert någon gång i mitten av mars, då får ni komma och lyssna vettja!
Nu blir det sängen, ska upp och träna sju imorgon bitti (ja jag vet, det är tidigt).
Godnatt!

Positiv lista

5 positiva saker med förra veckan:
  • Jag fick tränat ordentligt.
  • Lyckades göra färdigt en skoluppgift med gott om tid över.
  • Hade fredagsmys med Lillebror som dessutom sov över.
  • Fick träffa familjen.
  • Festade med fina Linda.
5 positiva saker med denna veckan:
  • Kommer hinna träna ordentligt ännu en vecka, kommer dessutom få träna med Gyltene.
  • Får träffa och arbeta tillsammans med fina Nathalie.
  • Ska göra en rolig sak på lördag som är hemlig än så länge.
  • Får spela tillsammans med hemvärnets musikkår, kul!
  • Får mer tid tillsammans med min fina.
Skriv en positiv lista du också vettja!

RSS 2.0