Två kilo kyckling

Dagens höjdpunkt kom i form av en hel kyckling på strax över två kilo. Det var inte själva kycklingen som var höjdpunkten (även om mat alltid är uppskattat, speciellt en dag när man inte planerat någon kvällsmat) utan självklart min fina pappa som kom och levererade kycklingen.
Om det är någon som kommer med mat till mig så är det pappa. Han hade även med sig lite rödspätta som jag nu fryst in till ett framtida tillfälle. Som tack för maten bjöd jag på en kopp kaffe och fick under tiden lite pepp inför sommarens arbete som gör mig lagom nervös. Men självklart kommer jag fixa det kanon, jag har ju världens bästa och finaste föräldrar som har gjort mig till den jag är!

Kärlek

Thai box

Då var ännu ett thai box-pass avklarat. Stenhårt som vanligt och lika roligt som alltid. Fick en förfrågan om jag funderat på att börja träna thai box på riktigt och nu när jag tänker efter så vore det nog ganska roligt. Jag tror i alla fall att jag hade kunnat utvecklas och bli ännu starkare av det. Fast då är det ju det här med tiden och pengarna. Känns lite onödigt att lägga tid och pengar på två olika slags träningskort och jag tror inte jag bara vill ha box. Eller...? Tål att tänkas på.

Kärlek

Tenta - check!

Då var tentan gjord. Det kändes bättre än förra gången men jag känner mig ändå osäker. Är svårt att veta hur dom tänker när dom rättar, om dom ens tänker. Men vi håller tummarna för att något på mina åtta sidor är rätt. Helst så mycket att det blir 30 poäng, men gärna mer!
Nu blir det till att ta tag i kompletteringarna av uppsatsen. Hade gärna vilat resten av dagen men jag tänker att om jag kör på nu så kan jag kanske ha en vilodag på söndag innan jag börjar jobba heltid på måndag. Så det är fullt ös, medvetslös som gäller! Och självklart blir det ett, kanske två, träningspass i eftermiddag också.

Kärlek

Fin dag

Idag har varit en fin dag på många sätt och vis. Inte minst för att jag hann med att grilla med bästa Sandy och Gullan, det blev massa skratt och marschmallows lite överallt. Men gott och fint, det var det! Sen valde jag också att vara med på halva repet med musikkåren ikväll. Det kändes skönt att vara tillbaka, fast mina fötter värker. Denna gången fick jag skoskav på ett alldeles nytt ställe, nämligen på till höger om vänster häl. Ganska skumt tycker jag men också lite spännande.
Imorgon är det dags för tenta och jag håller alla tummar och tår att det ska gå bra.

Kärlek

Tenta = städning?

Jag tycker det är lustigt att så fort ett tentatillfälle närmar sig så börjar det klia i hela kroppen av längtan efter att storstäda och rensa i hela lägenheten. Eftersom min tenta är redan nu på onsdag (ingen panik, neej då) så har jag inte tid att städa. Men det hjälper inte när jag för en gångs skull vill ta fram trasa och dammsugare och se till att varenda vrå av lägenheten glänser. Och självklart vet jag att när jag har gjort tentan så kommer min städ-längtan försvinna snabbare än en höna bajsar. Och det är snabbt!

För tillfället är jag inte alls motiverad till skola eftersom jag ju haft min examensceremoni (knäppt nog) och dessutom vill jag mycket hellre göra roliga saker som umgås med vänner. Saknar min musikkår också, har inte kunnat vara med på tre veckor och min kropp skriker efter att få svettas i uniform och plågas i mina nya kängor. Men snart kan jag pricka av ännu en sak på min lista och då är det nästan färdigt. Nästan.

Kärlek!

En axel

Jag har lyckats bränna mig lite lätt på vänsteraxeln, men ingen annanstans på kroppen. Så nu undrar jag hur sjutton det gick till?! Det är inte precis så att jag suttit med ena axeln i solen i helgen, har mest gått omkring och haft hela kroppen i solen (trodde jag). Men tydligen måste jag ha fått extra sol på bara en axel. En sån där löjlig sak man kan gå omkring och störa sig på...

Examensdag

Det finns bra och dåliga dagar. Det finns långa och korta dagar. Det finns även vanliga och lite mer speciella dagar. Idag är en speciell, förhoppningsvis lång, och den bästa dagen på länge. För idag tar jag EXAMEN! Fatta att jag klarat tre år på högskolan! Jag är värd en medalj minst. Kommer dessutom ha den snyggaste klänningen idag så ja, det kommer bli bästa dagen.

Kärlek

Löpning

Det är en oslagbar känsla att börja dagen med en löptur. Vissa gånger kan det ta emot att gå upp, idag tog det emot rejält och lite till, men känslan när du känner rytmen av dina fötter mot marken och musiken som triggar dig är oslagbar. Och känslan när man kommer hem, svettig och med en lätt smärta i benen, den är ljuvlig! Jag önskar att jag kunde tvinga mig själv att ge mig ut och springa varje morgon men latheten tar över ibland. Fast det är okej.

Kärlek

Hänga gubbe

Ibland går det inte som man tänkt sig men det är bara att göra det bästa av situationen.
I morgon är det dags för UTEXPO, vilket ska bli oerhört roligt. Jag hoppas att det kommer mycket folk och om det inte gör det så har jag i alla fall den bästa bordskamraten att fördriva tiden med. Idag spelade vi hänga gubbe, alltid ett säkert kort på tidsfördriv!

Kärlek

Fler saker på listan

Jag har kommit på att ju fler saker man har på sin "att göra-lista", desto fler saker kan man checka av att man gjort! Så för tillfället försöker jag få så mycket som möjligt på min lista just för att jag älskar känslan att veta att jag gjort något. En sak jag gjort är slutredovisning idag. Den gick alldeles hyfsat. Imorgon blir det en tur till gymmet, det är fint.

Kärlek

Smärta, ljuva smärta

Känslan när man knappt kan resa sig ur soffan för smärtan är stor. Eller när man knappt kan gå på toaletten utan att grimasera av smärta. Det är smärta i form av träningsvärk jag talar om - den bästa formen av smärta som finns skulle jag tro! Det ska kännas att man tränat.
Ikväll genomfördes ett grymt box-pass med bra pepp (som vanligt) så morgondagen kommer knappast bli mindre smärtsam. Får se om jag orkar och hinner en löprunda imorgon kväll, har redovisning mellan 8-18 imorgon också så förmodligen är man ganska seg i både kropp och huvud.

Kärlek

Bästa helgen

Denna helgen har nog varit den bästa hittills i år. Har haft en oslagbart rolig och underbar helg i Örebro med alldeles fantastiska vänner! Ännu bättre att få mina tågresor förgyllda i sällskap med Andréa. Några ord för att sammanfatta denna helgen: Dressmann, woop woop och yummie yummie.
Helgen avslutades på bästa sätt med en tur till gymmet där det kördes stenhårt.
Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt i soffan och njuta av mitt kaffe.

Kärlek

Slutet är nära

Nu är det slutet! Satt med uppsatsen till midnatt igår vilket resulterade i att jag drömde massa knepigt om träd och kärnor och helt plötsligt lyckades jag dra sönder mitt fönster också. Skum natt med andra ord!
Men nu laddar jag om, för nu ska jag finslipa det allra allra sista på uppsatsen och sen tänker jag skicka in den. Då håller vi tummarna!
Så snart kan jag bara fokusera på opponeringen av en annan students uppsats, redovisning av vår uppsats nästa vecka, UTEXPO, en rapport på 10-15 sidor i miljömedicin och en omtenta. Och detta inom loppet av två veckor! Tur att jag är bäst och fixar ungefär snudd på allting!

Kärlek

Två ynka veckor

Kan inte riktigt förstå att jag om två veckor har läst tre år på högskolan! Det innebär att jag kommer ha min kandidat-examen om TVÅ veckor. Det är om FJORTON dagar! Vart tog tre år vägen? Vad hände? Vad lärde jag mig? Vad ska jag göra i framtiden?!?
Jag vet i alla fall att jag är GRYM!

Tolv timmar senare...

Och där slutade jag plugga. Efter nästan tolv timmars tänkade, hårslitande, skrivande och funderande har jag fått nog. Alla bra idéer är slut för tillfället och det enda jag kan tänka på är i princip ingenting. Ingen trodde att jag någonsin kunde komma hit men nu är jag här: stunden när det är alldeles tomt i mitt huvud. Tror inte ens jag skulle kunna få fram ett dåligt skämt om jag så försökte...

Det är under dessa intensiva stunder som man inser vilka vänner som är guld värda. Jag har insett att jag har så mycket fint folk i mitt liv att jag blir alldeles tårögd av lycka. Tänk att jag är välsignad med alla dessa underbara och unika personer! Ni gör det värt att kämpa vidare, för så länge jag har er vid min sida så klarar jag allt.
Tack Gud!

Kärlek

Hjälp sökes

Dagens middag består av smoothie, kaffe och godis. Inte det nyttigaste precis men jag har inte ork, tid eller lust att göra något mer seriöst. Det är stunder som dessa när jag önskar att jag hade någon som kunde ta hand om mig. Någon som kunde gå ut med soporna (det är faktiskt så illa att jag inte hinner eller kan ta med mig soporna ut eftersom jag är fullpackad som en åsna vareviga morgon), någon som kunde dammsuga, städa och tvätta åt mig, någon som kunde handla och laga mat åt mig (och som såg till att jag faktiskt åt). Någon som hjälpte mig helt enkelt.
Men skam den som ger sig utan kamp! Imorgon tänker jag ge mig utanför dörren med två datorer, diverse böcker och annat material, en väska med lite lunch och kaffe i plus fyra soppåsar. Sen tänker jag komma hem med datorerna, böckerna och lite nya livsmedel.
I can do it!

Kärlek

Skämt om protoner

Dom drog precis ett skämt i p3 om protoner varpå gästen i radion skrattade så himla härligt (ungefär som jag kan göra ibland) och dessutom var skämtet roligt. Så jag satt och skrattade lite med honom. Det gäller att ha små glädjeämnen, då blir det guldkant på tillvaron lite oftare.

Kärlek

Påminnelse

Påminnelse till mig själv: ta inte i så förbannat hårt på box-passet när du vet att du ska plugga direkt efteråt. Mina händer skakar så jag knappt kan pricka maten rätt... Fast å andra sidan är det då träningen ger resultat och kroppen blir starkare, snyggare och en liten aning bättre.

Slut i huvudet

Är alldeles slut i huvudet efter en heldag på biblioteket med uppsatsskrivning. Men för varje ord vi skriver närmar vi oss slutet och det kommer vara så ljuvligt! Ska fira riktigt ordentligt när vi är färdiga.
Ska snart bege mig mot Idrottscentrum för ett box-pass. Just nu är energin nere i botten men jag vet att jag kommer bli både piggare, starkare och gladare efteråt så det är därför jag går dit.

Kärlek

Farväl kängor

Idag var det dags att ta farväl av mina kängor. Det är många roliga, galna, tuffa och kämpiga stunder jag haft med mina kängor. Dom har tagit mig fram och tillbaka, och fram igen.
Jag trodde naivt att vi skulle få gå högvakten tillsammans men efter helgens marschträning klarade dom inte mer.
Jag såg det inte komma. Eller kanske visste jag innerst inne, bara det att jag ignorerat det faktum att mina älskade kängor föll sönder mitt framför mina ögon. Ibland är det lättare att titta åt andra hållet än att se sanningen i vitögat.
Jag minns alla kvällar vi haft tillsammans, jag och mina kängor. Alla stunder när jag varsamt smort in dom för att sedan kärleksfullt borsta, torka och gnida dom. Mina fina kängor.
Idag var det dock dags att ta farväl och det var med sorg i hjärtat som jag cyklade barfota hem från regementet.
Tack och farväl mina fantastiska kängor!

Det bästa med

Det bästa med att ha marschrep med musikkåren är att man inte precis behöver ödsla tid på att välja kläder på morgonen. Det är bara att dra på sig uniformen, knyta kängorna och ge sig av. Det innebär att man kan sova lite längre och det är alltid bra.

Skrikande fötter

Kom precis hem efter en dag full av marscherande. Fötterna skrek av glädje när jag tog av kängorna. Det var en skön känsla, nästan bättre än att äta glass (men bara nästan). Fast nu har jag ett problem. Jag har varit hemma i tio minuter och är redan rastlös. Hmm, vad ska jag göra...

Kärlek

Sol och glädje

Idag vet jag inte riktigt ifall jag är glad eller sorgsen över att solen skiner. Vi ska vara ute och träna med musikkåren hela dagen så det är skönt med fint väder. Å andra sidan kommer det bli varmt och svettigt och dessutom kommer en eventuellt bränna i ansiktet vara anpassad med en basker på huvudet. Vilket i och för sig kan bli ganska kul... Jag tror jag är glad över solen helt enkelt!

Kärlek

Kärlek i mitt liv

Är omgiven av så mycket kärlek så det känns som mitt hjärta ska brista av all kärlek jag vill ge tillbaka. Kom hem efter träningen till ett fint sms av en underbar människa (precis rätt tillfälle) och alldeles nyligen fick jag ännu en fin komplimang från en annan helt fantastisk människa. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna så fint folk omkring mig men jag tackar Gud för er allihop. Utan er skulle jag inte vara den jag är. Tack för att ni ger mig så mycket, det betyder mer än ni någonsin tror!

Kärlek

I behov av paus

Tänk om man hade kunnat trycka på paus ibland. Tänk om man hade kunnat spola tillbaka eller spola fram så man kan göra om och göra rätt eller bara återuppleva gamla godingar igen. För tillfället hade jag dock valt att pausa.

Dagen i bilder

Har börjat tentaplugga nu. Då gör en whiteboard-tavla plugget roligare. 

Ännu roligare blir det med lite färg.

Dagens middag bestod av lite olika korvar, paprika, purjolök och majs som fick stekas tillsammans med matlagningsgrädde och lite tomatpuré. Alldeles ätbart och väldigt smidigt.

RSS 2.0