Sandy <3

Snart kommer mitt hjärtas raring hit - finaste Sandy. (Ja, jag vet att jag haft bilden här tidigare. Men den är så fin så den tål att visas en gång till.)

Lite gnäll...

Idag har varit en lång dag. Jobbade från kl 7-10 och från 10-18 höll jag och Emelie på med examensarbetet och allt som kunde gå fel gick fel och lite till. Sen jobbade jag en timme till efter det och när jag kom hem, ungefär 19.30, insåg jag att jag var tvungen att lämna tillbaka några böcker på stadsbiblioteket. Alltså fick jag cykla i rusning till stan för att lämna böckerna och på hemvägen gick jag inom Willys och handlade lite.
Så nu sitter jag i soffan och fötterna värker. Tankarna går upp och ner och känslorna är väl inte veckans roligaste. Just därför tänkte jag försöka göra en positiv lista med dagen:

Jag klarade av att köra värsta monsterbilen (jag skojar inte, den var enorm och gammal och konstig. Men jag fixade det!).
Vi blev färdiga med allt vi planerat jag och Emelie, så jag kan unna mig lite ledighet i helgen.
Jag fick köpt mig några bitar choklad på vägen från bibblan.
Jag lyckades få en främling att le.

Så dagen har inte varit helt bortkastad. Imorgon är det halvtidsseminarium och sen ska jag hem till familjen och få middag och kärlek. Det ser jag fram emot.

Kärlek

Duktiga och effektiva

Jag fortsätter bli förvånad över hur duktiga jag och Emelie är. Det känns skönt att faktiskt ligga före sin tidsplanering och att komma hem efter en dag och veta att man gjort mer än man ska. Då blir det extra skönt att sitta i soffan resten av kvällen.
I övrigt så blev min vecka räddad när jag nyss upptäckte att det är Box 75 på söndag. Box är normalt på måndagar och det är veckans bästa, roligaste och tuffaste pass samtidigt. Så jag måste självklart se till att vara där på söndag! Innan dess ska jag hinna med lite skola, lite jobb, slutförande av vår provtagnings-etapp med examensarbetet, lite mer träning och mat och mys med fint folk. Börjar morgondagen med en löprunda med bästa grannen Gyltene (som för övrigt bjöd på grymt god middag ikväll!).

Kärlek

Tid till godo

Har pluggat och gjort frågor som ska vara färdiga 16/4 och nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Skulle kunna plugga lite till, men det känns som det är stopp i huvudet. Mitt tåg ner till Anna och Eric går inte förrän om två och en halv timme så jag har lite tid att disponera. Kanske ska städa...

Kärlek

Dajmbiskvier

Bottnar.

På med smörkräm och bitar av dajm.

Och doppa sedan i smält choklad. Mums!!!
Receptet finns här: http://www.emmashusbestyr.se/2012/03/malins-dajmbiskvier.html

Nu ska jag dricka kaffe och mumsa på en smaskig biskvi.

Kärlek

Bakar

Testar att baka dajmbiskvier. Just nu är dom i ugnen. Om det lyckas så kommer det förmodligen bli galet gott och inte finnas några kvar efter helgen...

Beroende. Av träning.

Jag tror jag är beroende. Förra veckan körde jag bara ett träningspass och denna veckan blir det också bara ett (möjligtvis gymmet till helgen om jag hinner). Att gå från 8-10 pass i veckan ner till 1 känns inte bra. Dels för att jag tycker om att träna och pusha kroppen att orka lite mer, lite längre men också för att jag blir så hemskans rastlös ifall jag inte får röra på mig. Och då har jag ändå vandrat runt halva Paris och lite till i förra veckan plus att jag har borrat i träd och hackat i marken denna veckan, så jag är inte precis helt stillasittande. Ändå känner jag att kroppen vill springa, lyfta och svettas av ansträngning. Nästa vecka kommer jag hinna träna någorlunda ordentligt igen. Och jag längtar!
Nu blir det snart sängen för imorgon är det upp tidigt och förhoppningsvis avsluta provtagningen.

Kärlek

Provtagning 1 klar

Provtagningsdag 1 är avklarad. Och jag skulle kunna somna i soffan ungefär nu. Fötterna värker, huvudet känns tungt och imorgon kommer armarna förmodligen vara bly och kanske att man även kommer ha ett blåmärke strax nedanför bröstet (efter tillväxtborren). Men det har varit en rolig och spännande dag och en hel del har jag lärt mig. Imorgon är det dags igen. Jag hoppas att det går lika bra som idag, för då kommer vi ligga bra mycket före vår planering. Jag gillar när saker och ting går smidigt och man känner sig duktig.
Idag hade vi hyrbil också, en Fård Focus som var riktigt snygg och lätt att köra. Första bilen jag kört som inte har nyckelhål vid ratten, utan som man startar genom att trycka på en knapp vid parkeringsbromsen typ. Ganska fräckt faktiskt. 
Nu ska jag dricka kaffe och titta på tv, mer än så orkar jag inte.

Kärlek

Livet rullar

Då har livet rullat igång igen efter en weekend i Paris. Har haft sektionsrep med musikkåren ikväll, alltid lika trevligt och dessutom roligt att spela. Igår drog vi igång en ny kurs som kan bli väldigt intressant men tidskrävande. Får helt enkelt planera ordentligt och se till att följa min plan...
Imorgon drar jag och Emelie igång med provtagningen av träd. Jag håller tummarna för att det ska gå bra och att vi inte stöter på allt för många problem. Och om vi nu stöter på problem så är dom ju faktiskt till för att lösas. Jag och Emelie fixar det mesta för vi är grymma.
Nu ska jag lyssna på en konsert med min musikkår från i höstas.

Kärlek

Tenta först, sol sedan

På torsdag drar jag till 15-20 grader och sol. Ska bara försöka få gjort en tenta först...

Kärlek

Paus från skola

På torsdag åker jag till Paris. Om fyra dagar. Har absolut ingenting packat och har inte lärt mig ett dugg franska så det kommer nog gå åt skogen. Dessutom har jag så mycket att göra så det känns som om jag inte borde åka iväg. Fast det ska bli skönt att komma bort. Behöver ta en paus från allt med skolan och alla tankar som trycker i ens lägenhet. Får helt enkelt plugga på extra mycket när jag är hemma igen, för några böcker tänker jag då inte ta med mig till Paris. Möjligtvis en vanlig, skönlitterär bok så det så.

Kärlek

Underbar överraskning

Kom hem och fann ett väldigt mystiskt kuvert från "En hemlig beundrare". Inuti låg denna söta tablettask (från Lagerhaus) inklusive ett väldigt fint och sött kort. Snacka om att min dag blev så mycket bättre! Det krävs inte mycket, bara lite tanke och kärlek, och man kan lyfta en människa så högt. Detta kommer jag leva på länge.

Att jag dessutom köpt dessa nya sorterna till min kaffemaskin gör dagen om möjligt bättre. Fairtrade-kapslar (kanonbra!) och varm choklad med smak av Plopp och Center. Dricker just nu den med smak av Center och den är så god att det känns som om tungan smälter. Jag har en fantastisk fredag med andra ord!

Kärlek

Flatebo.se = bäst

Blev lycklig när jag kom hem och upptäckte att min beställning från www.flatebo.se kommit. Ta en kik på deras hemsida, finns massor av fina, roliga och peppande saker. Kärlek helt enkelt!
Det makalöst fina hjärtat (med värmeljus inuti) beställde jag. Passar finfint i mitt fönster.

Och detta vackra kors kommer i fortsättningen pryda min hals.

Utöver det beställde jag en del andra saker som ska bli present till fina Anna i helgen och lite annat smått och gott som jag tänkte kan sprida glädje.

Kärlek!

Oändligt vackert

Jag låter bilderna tala för sig själv...

Ingen träningsvärk

Eftersom jag inte har någon träningsvärk alls sedan gårdagens spinning så kör jag dubbla pass som vanligt idag. Känner mig nästan lite besviken att jag kan gå och cykla utan problem efter fyra timmars spinning. Fast det kan ju också betyda att jag är vältränad. Får köra på ordentligt i veckan och halva nästa vecka, sen ska jag till Paris och då blir det ingen träning på minst fyra dagar!

Kärlek

Försöker ladda

Försöker ladda inför morgondagens Vasaloppsspinning. Fyra timmars spinning. Hmm, för tillfället är motivation ganska långt bort. Men jag tror och hoppas att det kommer kännas bättre imorgon. Om inte innan så i alla fall under tiden och efteråt. Det bästa är ju att jag helt klart kan unna mig något otroligt gott imorgon kväll. Typ en prinsesstårta kanske... En av deltagarna förra året hade kollat hur många kalorier hon gjorde av med under dessa fyra timmarna och det var ett dagsintag. En prinsesstårta innehåller ungefär 3000 kalorier så om det är någon som vill komma förbi och äta en bit prinsesstårta är det fritt fram!
Ska alldeles strax iväg och handla med Sawsen för att sedan umgås med fina tjejer och äta tacos. Upptäckte när jag skulle ta på mig kvällens outfit att byxorna plötsligt gick mycket lättare att ta på än sist jag använde dom. Sånt får gärna hända oftare!

Kärlek

Frustrerad...

Har nyss kommit hem efter kvällens träning. Känner mig lite smått frustrerad, fick inte ut vad jag ville av träningen. Har kyckling lindad med parmaskinka och potatis i ugnen och väntar på att det ska bli färdigt. Har dock ätit två arraksbollar till "förrätt" så jag har tappat matlusten lite. Skulle vilja sitta hela kvällen och bara trycka i mig choklad och diverse annat onyttigt. Skulle dessutom behöva plugga lite mer, men tror jag sparar det till morgondagen. Just nu känns det som om det mesta kommer bli fel ändå.

Kärlek

Kvällens middag

Bakad potatis med hemgjord räkröra.

Och självklart en massa grönsaker!

Till detta drack jag ett glas rosévin. Sån där härlig vardags-lyx.

Kärlek

Träning - check!

Då var ytterligare två träningspass avklarade. Resten av dagen ska jag vila. I alla fall från träning. Ska till Kårens Arbetsmarknadsdag om en stund och försöka knyta kontakter med arbetslivet (wihoo) och därefter blir det plugg hela dagen plus kvällen. Har lite att fixa med examensarbetet plus att det är tenta om typ två veckor så det kanske är dags att börja repetera.
Imorgon ska jag testa zumba och självklart blir det thaibox också, och på söndag är det Vasaloppsspinning. Livet flyter på rätt fint med andra ord.

Kärlek

RSS 2.0